In deze aflevering van de cursus Wijn en Eten vertelt Jane ons hoe het allemaal zit met de texturen (structuur/samenstelling) van de wijn en het eten dat daarbij geserveerd wordt.
Eten moeten we allemaal, want als we niet eten dan gaat het niet goed met je. Eten is van levensbelang en als je bij jouw eten ook nog eens een mooie wijn kan proeven dan is dat mooi meegenomen!
Echter, niet elke wijn is geschikt om bij elk soort gerecht te serveren! Specialisten op dit vlak zijn natuurlijk de sommeliers en zij weten perfect welke wijn bij welk eten geserveerd kan worden.
Dit vergt veel studie en veel proeven. Zowel mooie gerechten als verschillende wijnen…
In deze afleveringen nemen wij u mee naar de grondbeginselen van het wijnproeven in combinatie met verschillende smaken. Komt u ook mee…?
Op wijngekken.nl kan u natuurlijk ook veel informatie vinden over de combinatie wijn en eten. Voor meer informatie kijkt u gewoon op https://www.wijngekken.nl/wijn-en-eten/welke-wijn-past-bij-welk-gerecht/
Deze week: DE STRUCTUUR VAN WIJN EN ETEN
Zwaar eten met een zware wijn….licht eten met een lichte wijn….?
Een goed idee…?
Kom even kijken en steek er wat van op!….
Het duurt maar 1,5 minuut…
Veel kijkplezier….