In deze aflevering van de cursus Wijn en Eten gaat het over de natuurlijke tannine.
Eten moeten we allemaal, want als we niet eten dan gaat het niet goed met je. Eten is van levensbelang en als je bij jouw eten ook nog eens een mooie wijn kan proeven dan is dat mooi meegenomen!
Echter, niet elke wijn is geschikt om bij elk soort gerecht te serveren! Specialisten op dit vlak zijn natuurlijk de sommeliers en zij weten perfect welke wijn bij welk eten geserveerd kan worden.
Dit vergt veel studie en veel proeven. Zowel mooie gerechten als verschillende wijnen…
In deze afleveringen nemen wij u mee naar de grondbeginselen van het wijnproeven in combinatie met verschillende smaken. Komt u ook mee…?
Op wijngekken.nl kan u natuurlijk ook veel informatie vinden over de combinatie wijn en eten. Voor meer informatie kijkt u gewoon op https://www.wijngekken.nl/wijn-en-eten/welke-wijn-past-bij-welk-gerecht/
Met deze week: NATUURLIJKE TANNINE
Tannine die in de wijn voorkomt zit voornamelijk in de schil en de pitjes van de rode/blauwe druiven.
Tannine in eten?
Jane vertelt het je allemaal…..
Kom dus even kijken en steek er wat van op!….
Het duurt maar 1,5 minuut…
Veel kijkplezier….