Wijn drinken tijdens het koken

Wijn drinken tijdens het koken

Iedereen heeft wel eens wijn bij het eten klaarmaken ingenomen, maar had je dan nog wel genoeg wijn voor ín het gerecht? Wijn drinken tijdens het koken, doe jij dat ook?

Mij is het toch wel een aantal keren overkomen, wijn drinken tijdens het koken. Ben je lekker een overheerlijk diner aan het bereiden en ondertussen een glaasje wijn erbij te nuttigen, blijkt de wijn op te zijn als je het nodig hebt om bij het gerecht te doen. Ben ik de enige met dit probleem?

Soms duurt de maaltijd bereiden wel erg lang. Soms zijn gerechten zo gecompliceerd en duurt het bereiden zo lang dat je glas wijn sneller leeg is dan je zou willen.
Andere keren moet je soms té lang wachten om een volgende handeling uit te voeren en grijp je té snel weer naar je glas wijn. Ik heb beide voorbeelden al menige malen meegemaakt.

 

Wijn drinken tijdens het koken, W.C. Fields deed het ook al

Misschien komt het dat ik té lekkere wijnen drink en dat ik dan weer te snel verlang naar een nieuwe slok? Ik weet het niet, maar de bekende Amerikaanse acteur W.C. Fields had er ook al last van.
Fields leefde van 1880 tot 1946 en in die tijd was koken nog geen hobby, maar meer een noodzaak. Misschien heb ik wel hetzelfde probleem als Fields, alleen is het bij mij geen noodzaak

 

Ik kook met wijn en soms doe ik wijn zelfs in het eten.
W.C. Fields

 

Fields werd geboren onder de naam van William Claude Dukenfield. Niet een populaire naam om een acteur te gaan worden. Zijn furore lag in de tijd van de stomme films en zijn debuut begon in 1906 op Broadway. Fields heeft met veel bekende actrices gespeeld, waaronder Mae West.

Fields had een ziekte, genaamd alcoholisme. In die tijd werd het een ziekte genoemd. Ben ik dan ook een alcoholist als de fles al leeg is voordat de maaltijd begint. Misschien ben ik wel een enorme levensgenieter die té lang in de keuken staat om een overheerlijke maaltijd te maken voor zijn geliefde. Misschien zijn de kookboeken wel te moeilijk geschreven voor mij of misschien werk ik te langzaam of ben ik wel een enorm dorstige romanticus die een heerlijke maaltijd voor zijn geliefde wil maken.

Liefde van de man gaat door de maag zong Ria Valk vroeger al, maar ik denk dat díe quote ook opgaat voor de vrouw.

Martin