Welke wijnglazen moet je kopen ?

Welke wijnglazen moet je kopen ?

Welke wijnglazen moet je kopen? Er zijn veel soorten wijnglazen, maar in welk wijnglas schenk je nu een bepaalde wijn?

Er zijn veel wijnglazen in omloop. Er zijn brede wijnglazen, wijnglazen met een steel, smalle wijnglazen. Zoveel wijnglazen en zoveel keuzes.

Welke wijnglazen moet je kopen ?

Een wijn smaakt het best in een wijnglas dat perfect aansluit bij het type wijn wat je schenkt. Bij elke wijnwinkel, kookwinkel of warenhuis vind je wijnglazen in allerlei vormen, formaten en merken.

Wanneer je een wijnglas koopt, wees dan bewust dat de geur en de smaak van de wijn beïnvloed wordt door verschillende factoren. Zo zijn niet alleen het type wijn en de temperatuur belangrijk, maar ook het glas waaruit je de wijn drinkt is van groot belang.

Op zoek naar het juiste wijnglas

Ben je op zoek naar een geschikt wijnglas? Bedenk dan eerst welk type wijn je gaat drinken. Er zijn gerenommeerde merken als Schott Zwiesel, Riedel en Chef & Sommelier, maar zelfs een glas van een huismerk kan een goed wijnglas maken. Je kunt zelfs een wijnglas met je eigen naam laten maken, maar elk merk heeft zijn eigen unieke waarde en logica.

Schott Zwiesel staat bekend om zijn mooie, kwalitatieve en soms bijna onbreekbare glazen. Door het gebruikte Tristan glas zijn de wijnglazen bijzonder hard, en bestand tegen corrosie, vallen en krassen.

Chef & Sommelier staat bekend om zijn glanzende, heldere afwerking. Dit komt door het gebruikte Kwarkx-glas. Vanwege zijn kwaliteit is het een veel gebruikt glas in de horeca.

Riedel wijnglazen zijn geliefde wijnglazen bij de kenners. De unieke eigenschappen van de glazen van de familie Riedel worden dagelijks door miljoenen wijnliefhebbers ervaren. Een Riedel glas wordt met recht gezien als dé referentie voor de wijnliefhebber.

Op wijnwinst.nl vind je diverse wijnglazen van alle grote merken die uitstekend van kwaliteit zijn en ook nog eens heel leuk. Hoe leuk is het om je wijnglas te laten bedrukken met bijvoorbeeld je naam, je bedrijfslogo of gewoon een leuke wijnleus. Ook is zo een wijnglas met bedrukking leuk om weg te geven.

Welke wijnglazen voor rode wijn zijn er

Een lekkere wijn drinken met familie of vrienden is het lekkerst met mooie grote wijnglazen voor rode wijn. Om de aroma’s van rode wijn het best tot zijn recht te laten komen is een glas met een grote ronde kelk essentieel. Door de grote bolle vorm komt er meer zuurstof bij de wijn en blijven de aroma’s goed in het glas. Daarnaast kun je de wijn goed walsen (ronddraaien) en komen de aroma’s goed los.

Ook helpt het glas om de fruitige, kruidige aroma’s te versterken en de tannine iets af te breken. Heeft u een glas met een grote, ronde tulpvorm? Dan kunt u het beste een wijn van één van de volgende druiven drinken:

De druivenrassen voor grote ronde tulpvormige wijnglazen zijn:
Cabernet Sauvignon – Merlot – Syrah – Pinot Noir – Sangiovese – Carnacha of Grenache – Carmenere

Welke wijnglazen voor witte wijn zijn er

Complimenteer een lekker etentje met uw vrienden of familie met een heerlijke witte wijn. Witte wijn smaakt het best in wijnglazen die speciaal voor witte wijn gemaakt zijn.

Om de aroma’s van de witte wijn goed te accentueren is het belangrijk dat het juiste glas gebruikt wordt. Voor dit type wijn is de kelk iets kleiner dan het glas voor de rode wijn. Dit komt omdat de witte wijn minder hoeft te ademen dan de rode wijn. Door de smallere vormgeving van het witte wijnglas kan de zuurstof de fruitige smaak van de wijn laten vrijkomen.

Heeft u een glas met een smallere kelk? Dan kunt u het beste een wijn van één van de volgende druivenrassen drinken:
Chardonnay – Chenin Blanc – Viognier – Pinot Blanc – Pinot Gris

Wilt u een wijntje in stijl drinken? Bekijk dan eens witte wijnglazen met opdruk. Deze glazen zijn heel decoratief en charmant vormgegeven.

Champagneglazen

Heeft u wat te vieren met uw vrienden of familie? Dat kan het beste met een heerlijk glas champagne uit mooie champagneglazen.

Champagne is een complexe mousserende wijn en die wijn heeft een complex aroma. Om hiervan te kunnen genieten is het belangrijk dat het glas taps toeloopt om het delicate aroma van champagne te bewaren.

Welke wijnglazen zijn er voor mousserende wijn:

Een wijnglas is speciaal ontworpen om een bepaald type wijn perfect te laten smaken. Bij mousserende wijnglazen is het van belang dat het glas een smalle en taps toelopende kelk heeft. Op deze manier blijft het complexe aroma die ook de mousserende wijn heeft goed bewaard. Daarnaast zullen de bubbels langer in het glas blijven.

Heeft u een glas met een smalle kelk? Dan kunt u het beste een van één van de volgende wijnsoorten drinken:
Champagne – Cava – Crémant – Prosecco – Sekt – Vonkelwijn

Zelf heb ik ook een wijnglas met opdruk. Natuurlijk met mijn eigen naam en gekregen van mijn zoon. Zo’n cadeau vergeet je nooit meer.

wijnglas met naam graveren - een gegraveerd wijnglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *