Wat zijn mooie relatiegeschenken om uit te delen?

Als ondernemer of manager wil je je zakelijke relaties af en toe eens in de watten leggen. Ga daarvoor op zoek naar het perfecte relatiegeschenk!

Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt het geschenk persoonlijk maken of juist meer algemeen houden. In dit artikel delen we onze tips.

Lekkers te eten of drinken

Iets lekkers te eten of drinken? Dat valt altijd wel goed in de smaak! Het is dan ook een ideaal relatiegeschenk. Een goede fles wijn is bijvoorbeeld een mooi cadeau. Je kunt daarbij uitzoeken of iemand het liefst rood, wit of rosé drinkt. Of ga je toch voor een flesje bubbels? Misschien weet je zelfs uit welke streek de ontvanger van het cadeau de wijn het liefst drinkt. Houd trouwens wel rekening met uitzonderingen. Is iemand bijvoorbeeld zwanger? Of drinkt diegene geen alcohol? Dan is een fles wijn natuurlijk niet zo passend. Maar er zijn nog genoeg andere lekkernijen om aan te denken. Ook chocolade is een bekend relatiegeschenk. Ga bijvoorbeeld op zoek naar Sinterklaas chocolade bedrijven om uit te delen. De chocolade mag daarbij best een beetje luxe of mooi gedecoreerd zijn, want zo smaakt het extra goed.

Themageschenk

Het brengt ons op het volgende punt: een themageschenk is altijd leuk om te geven. De feestdagen lenen zich hier uitstekend voor! Het is mooi om iets extra’s te doen voor je zakelijke relaties als er iets te vieren valt. Chocolade sinterklaas bestellen is daarbij natuurlijk een feestelijk idee. Het gaat immers om een van de populairste feestdagen! Ook de kerstdagen zijn een goed moment om uit te pakken. Of doe dit bijvoorbeeld met de paasdagen, of juist met Koningsdag. Naast algemene feestdagen zijn er misschien ook specifieke bijzondere dagen binnen het bedrijf om bij stil te staan. Bestaat het bedrijf zoveel jaar? Dat is een bijzondere mijlpaal, waar ook weer een geschenk bij past.

Nuttig geschenk

Het is zonde om een relatiegeschenk te kiezen dat eigenlijk nutteloos blijkt te zijn. Zo belandt het immers snel in de prullenbak. En daar heeft niemand iets aan. Maak er daarom werk van om een nuttig cadeau te geven. Verschillende cadeaus voldoen hieraan. Denk aan een kwalitatieve waterfles, om op de werkvloer of bij het sporten te gebruiken. Doe een flessenopener, zaklamp of notitieboekje cadeau. Of geef een leuke mok, om koffie en thee uit te drinken. Je kunt je bedrijfslogo erop plaatsen voor herkenbaarheid, mocht dat je wens zijn. Maar dit is eigenlijk niet eens altijd noodzakelijk. Het is ook maar net wat voor jou het doel is van het geschenk. Wil je iemand vooral bedanken? Of vind je het toch meer een manier om voor extra zichtbaarheid te zorgen? Dit telt allemaal mee in je keuze voor het cadeau.

Groene vingers

Het is leuk om een plantje, bloemetje of boompje cadeau te doen. Groen staat immers voor groei en levendigheid! En daar maak je iemand al gauw blij mee. Een bos bloemen kun je eigenlijk altijd wel uitdelen. Een plant is nog wel wat specialer, compleet met bloempot erbij. Denk goed na of je een binnenplant of buitenplant geeft. Heeft je zakelijke relatie bijvoorbeeld net een nieuwe woning, met daarbij een tuin? Dan is een buitenplant natuurlijk een mooi gebaar. Of denk zelfs aan een boompje, om in die tuin te planten. Zo’n geschenk blijft de ontvanger in ieder geval nog lang bij!

Cadeaubon

Als je het lastig vindt om een geschikt geschenk te kiezen, kun je altijd nog aan een cadeaubon denken. Dit is toch wel een veilige keuze! De ontvanger kan gewoon zelf iets uitzoeken, wat sowieso naar wens is. Als je iemand nog niet zo goed kent, is dit bijvoorbeeld een ideale oplossing. Stop er een leuke kaart bij om het cadeau toch wat persoonlijker te maken. En de cadeaubon kan natuurlijk wel een specifieke invulling hebben. Geef je een boekenbon, bioscoopbon of tuinbon? Jij kunt het beste inschatten wat passend is. Of vraag hier een beetje hulp bij van bijvoorbeeld de collega’s.

Relatiegeschenken zijn er volop te vinden! Maak zelf een inschatting: wat is leuk om te geven? Of dient juist een nuttig doel? Met name als je rekening houdt met de wensen van de ontvanger, maak je hem of haar er blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *