Homelol - wijn feit - wijn humorWat is jouw favoriete witte wijn?

Reacties

Wat is jouw favoriete witte wijn? — 4 reacties

 1. Al heel lang is Riesling mijn favoriet.
  En dan , het is zo langzamerhand ouderwets om van zoet te houden, vooral de kabinett en spatlese wijnen van de midden Moezel en de Saar.
  De combinatie van het zuur van de Riesling met het zoet is heerlijk.
  Jaarlijks sla ik bij Lauerburg in Bernkastel het nodige in.
  Droge Rieslings zijn prima bij het eten, behalve de Moezel zijn er veel meer Duitse topgebieden, pas ben ik nog in Frankenland geweest en genoot daar van droge Rieslings en Silvaners in Bocksbeutel flessen.
  Verder valt op dat je in Duitsland vrijwel overal, ook bij beroemde huizen, welkom bent en dat de wijnen inclusief de Grosse Gewachse nog heel betaalbaar zijn ( vergelijk dat maar eens met witte Bourgognes).

 2. Ik ben sinds 1988 vinoloog van de wijnacademie en heb in de loop van de jaren behoorlijk wat verschillende wijnen in het glas gehad. Riesling is verreweg nog steeds mijn favoriete druif, vooral de wijnen van Clemens Busch uit de Moezel zijn “fabelhaft”! Onlangs kreeg ik een houtgerijpte Verdejo uit Rueda in het glas van Castelo de Medina, een van de mooiste witte wijnen die ik de laatste tijd heb mogen genieten van van Bilsen uit Tilburg, een Genereux winkel.

 3. Goedemorgen Jan, ik ben het volledig met je eens! Ben ook om de redenen die jij noemt een zeer groot fan geworden van wijnen afkomstig van onze oosterburen.
  Met vriendelijke groet, Ed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>