Waar vind je de beste wijn aanbiedingen?

Wijnliefhebber opgelet: lees 5 tips die je helpen bij de beste wijn aanbiedingen vinden. Van wijnlanden bezoeken tot online.

Wijnliefhebber opgelet: lees 5 tips die je helpen bij de beste wijn aanbiedingen vinden. Van wijnlanden bezoeken tot online.

Een lekker glaasje wijn; als je met mate drinkt, kun je er heerlijk van genieten. Omdat goede wijn een echte sensatie is, wil je niet voor de goedkoopste doordrinkwijn gaan. Je wilt iets speciaals; zeker als je gasten voor een diner uitnodigt. Bekijk hier de wijn aanbiedingen van de populaire winkels, slijterijen en supermarkten. Of lees verder voor een aantal unieke wijnaanbiedingen en tips voor het vinden van goede wijn. Dit artikel is gericht op zowel de ervaren wijn connaisseur als de beginnende wijndrinker.

1. Gebruik een app als Vivino

Welke wijnaanbieding je ook vindt, en in welke winkel of slijterij je ook bent, het aanbod in wijn is altijd groot. Welke wijn is nu echt lekker? Vertrouw jij nog steeds op het kaartje met uitleg in de supermarkt of op het etiket van de fles? Of gebruik je al een wijn app zoals Vivino? Met zo’n app scan je in een paar seconden de fles en kun je recensies lezen van andere wijnliefhebbers. Je weet dan meteen of die wijnaanbieding echt wel zo goed is. Want uiteindelijk gaat het niet om de prijs maar om de smaak. Schrijf zelf ook recensies en help de wijn community!

2. Probeer wijn uit minder populaire landen

Aanbiedingen worden gemaakt voor de massa, immers de winkel wil graag veel wijn verkopen. Het vinden van een aanbieding kun je ook op een andere manier aanpakken. Je kunt je verdiepen in de landen die minder populair zijn. Franse wijn is jaren de standaard geweest, maar landen als Chili zijn snel in opkomst gekomen. Bekijk ook eens andere landen. Wist je dat Roemeense wijn heel lekker is? In het hele land wordt wijn gemaakt, van wit tot rood en van lekkere zomerse wijnen tot hele speciale wijnen.

3. Bezoek wijnlanden

Wist je dat er een limiet zit op hoeveel wijn je zelf mag meenemen als je terug in Nederland komt? Voor EU landen is dit 90 liter wijn waarvan maximaal 60 liter wijn met bubbels! Voor landen buiten de EU is dit slechts 4 liter. Voor mousserende wijn of likeur uit landen buiten de EU is dit maar 2 liter. De limieten voor Europese wijn zijn gelukkig lekker ruim. Je kunt dus prima eens in de zoveel tijd een wijnreis met vrienden ondernemen en in landen als Duitsland, Frankrijk en Italië lekkere wijn kopen. Gebieden als Toscane exporteren bovendien de lekkerste wijn die ze maken niet, maar drinken deze zelf! Je kunt met deze tip ook lekkerdere wijn in het land zelf vinden.

4. Wijn abonnement afsluiten

Wil je zelf niet over de grens rijden in een auto vol wijn? Dan kun je ook op internet kijken voor wijn abonnementen. De selectie en distributie wordt dan al gedaan voor je. Vaak zijn dit importeurs die vanuit een bepaald gebied werken. Ook kunnen dit grotere wijn webshops zijn. Maar let op, in zo’n geval wil je wel weten wat de wijnaanbieding inhoudt. Je wilt namelijk wel echt lekkere en speciale wijn ontvangen.

5. Online wijn bestellen

Dit brengt ons bij de nummer 5 in deze top 5 voor wijnaanbiedingen vinden. We hopen al dat we je met punt 1 tot en met 4 goede tips en inspiratie hebben geboden. Tot slot, er is niets mis met op internet wijn kopen. Er zijn tegenwoordig hele goede wijn webshops die prachtige producten bieden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *