Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen

vrouwen

Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen en dat weten, wij mannen, uit ervaring.

Vrouwen hebben namelijk sneller last van alcohol dan mannen, omdat ze drinken op een lege maag en hun glaasje wijn sneller achterover slaan. Bovendien worden ze er emotioneel van en ondervinden ze dat effect sneller bij witte dan bij rode wijn. Dat schrijft de Britse krant ‘Daily Mail’.

vrouwen‘Hoewel iedereen anders reageert op alcohol, is het wel zo dat vrouwen sneller de effecten ervan ondervinden dan mannen’, zegt de Britse alcoholexpert Dr. Sarah Jarvis.

‘Zelfs als een vrouw stevig kan drinken, zal ze een man daarin niet snel verslaan.

De dames hebben immers een groter vetpercentage en minder water in hun lichaam. De alcohol wordt verdeeld over het water en daarom houden vrouwen meer alcohol in hun bloed. Dat is ook de reden waarom ze ergere katers hebben.’

Vrouwen drinken bovendien vaker op een lege maag en daardoor wordt de alcohol sneller wordt geabsorbeerd. De dames drinken ook sneller dan mannen. ‘Een man doet er ongeveer een half uurtje over om een halve liter bier achterover te slaan, dat overigens minder alcohol en meer water bevat en een vrouw heeft haar glas wijn vaak al binnen het kwartier leeg’, zegt Dr. Jarvis.

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars

Vrouwen vertonen ook andere reacties op alcohol dan mannen: vrouwen worden eerder emotioneel en depressief, terwijl een man vaker agressieve trekken gaat vertonen.

Toch is er een beduidend verschil in de reactie van vrouwen op witte en rode wijn. ‘Vrouwen blijken heftiger te reageren op witte wijn dan op de rode variant. Dat komt omdat witte wijn meer sulfiet bevat dan rode wijn, een stof die in het verleden al gelinkt werd aan gemoedswisselingen en depressies.

Vrouwen drinken sneller dan mannen

Witte wijn bevat ook tot tien keer meer suiker dan rode wijn, waardoor het drinkbaarder is, met als gevolg dat we het sneller en in grotere hoeveelheden consumeren. Daardoor zijn ook de effecten sterker.’

Bron : www.gva.be

Vrouwen komen nu eenmaal van Venus en de mannen komen van Mars en dus reageren vrouwen anders op alcohol.