Voordelig op vakantie naar Frankrijk

wijnglazen kopen in Frankrijk

Als je er goed over nadenkt dan hoeft een vakantie in Frankrijk niet zo duur te zijn. Zo kun je besparen op vervoer, maar ook kun je besparen op je verblijf of op je aankopen. Hieronder lees je mijn tips voor een voordelig verblijf in Frankrijk.

Goedkoop vervoer

Over het algemeen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper je reisje is, maar soms is niet alles te plannen. Je moet rekening houden met je collega’s en je moet natuurlijk akkoord krijgen van je leidinggevende. Daarna moet je de keuze maken met welk vervoer je gaat. Je kunt natuurlijk met de Thalys gaan, maar met de auto of de gewone trein is het veel goedkoper. Daarbij komt ook nog dat je met de auto meer mee kunt nemen, bijvoorbeeld die mooie wijnen die door het Nederlandse belastingklimaat veel te duur zijn.

Ook de Flixbus kan een mogelijkheid zijn of een weekend of langer naar Parijs of Lille te gaan. De Flixbus kost niet veel en je bent zo in het mooie Frankrijk, maar de bagage is maar beperkt en de aantal wijnen die je mee terugneemt dus ook.

De cultuur in Frankrijk

Om de cultuursector toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek, zijn de eerste zondag van de maand alle staatsmusea gratis in Frankrijk. Bovendien kent ook Frankrijk zijn eigen ‘Open Monumentendagen’ en die vallen in de maand september. In Parijs zijn er een aantal musea waarvan de vaste collectie altijd gratis te bezoeken is, zoals het Petit Palais, het Musée Carnavalet en het Musée de la Vie romantique. 

Mooie wijnen kopen in Frankrijk

Frankrijk is een uitgelezen land voor mooie wijnen. Of je die wijnen nu koopt bij de één van de talloze speciaalzaken, op het chateau of wijndomein of gewoon bij de intermarché of supermarché.

Bij de grote supermarkten hebben ze ook prachtige wijnen en die kosten in verhouding niet veel. Ook zie je veel wijnen die je in Nederland niet zo snel ziet. Vooral biologische wijnen of biodynamische wijnen zijn in Frankrijk altijd ruim voorradig.

Natuurlijk hoort er bij een mooie wijn een mooi wijnglas of karaf. Ik koop dit soort dingen niet zo snel in het buitenland, tijdens de reis kan er makkelijk iets breken of beschadigen. Je kunt je wijnglazen beter online kopen bij een ruim gesorteerde aanbieder. Bij deze aanbieder kun je de mooiste wijnglazen kopen en alle bekende glazen zijn ruim voorradig. Ook hebben ze de meest prachtigste karaffen, super kurkentrekkers en nog veel meer. De mooiste wijnen verdienen in mijn ogen dan ook de mooiste en beste bijpassende glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *