VEERTIEN flessen wijn PER DAG…is dat niet een beetje veel?

VEERTIEN flessen wijn PER DAG…is dat niet een beetje veel?

De één kan er beter tegen dan de ander. De man kan er wetenschappelijk gezien ook beter tegen dan de vrouw…Ik heb het over…. alcohol.

Maar VEERTIEN flessen wijn PER DAG!!! Dat is toch écht wel heel erg veel!

De Franse acteur Gérard Depardieu (65) beweert dat hij al voor tien uur ’s ochtends begint te drinken, tot veertien flessen wijn per dag soldaat maakt, maar nooit laveloos dronken is. In een bizar interview met So Film onthult hij ook dat hij in Afrika twee leeuwen doodschoot.

Gérard Depardieu 1“Ik heb ooit twee leeuwen gedood, en ik begrijp waarom de leeuw de koning van de jungle is. Het was wettelijke zelfverdediging. Stel je voor dat je in de jungle motorpech krijgt. Je stapt uit, en plots staan daar twee leeuwen. Dan schiet je. Ik was niet in Afrika om te jagen. Ik was in Afrika voor Afrika”.

Depardieu had het ook over zijn gezondheid. “Als ik me verveel, drink ik. Af en toe leg ik mezelf een periode zonder drank op. Na mijn hartoperatie moet ik opletten, ook met cholesterol en zo. Hoe dan ook, ik ga niet sterven. Nu nog niet. Ik heb nog energie. Als ik begin te drinken, kan ik niet drinken zoals een normale mens. Ik kan twaalf, dertien, veertien flessen op een dag opdrinken”.

Gérard Depardieu“Ik begin meestal thuis te drinken, nog voor tien uur ’s morgens. Champagne of rode wijn. Dan weer champagne. Daarna pastis, tot een halve fles. Dan eet ik, en daarbij drink ik nog twee flessen wijn. In de namiddag is het champagne, bier en rond 17 uur maak ik de fles pastis soldaat. Later op de dag is het wodka en of whisky”.

“Maar ik ben nooit stomdronken, eerder wat aangeschoten. Dan doe ik tien minuten een dutje en voilà, na een slok rosé voel ik me weer zo fris als een madeliefje.”

De dokters maken zich zorgen om zijn alcoholconsumptie, bekent Depardieu. “Maar ik hou van het gevoel van euforie dat drank me geeft. Mensen die echt van wijn houden, drinken niet veel. Als je kwaliteitswijn waardeert, nip je ervan. Je kan je niet zat zuipen met een Grand Cru. Het is als met nouvelle cuisine, dat lust ik ook niet. De wijn die ik verbouw, is geen bewaarwijn. Het is de wijn die je met vrienden drinkt tijdens een kaartspelletje”.

“Wat ik zo leuk vind aan dronken zijn, is het moment van enthousiasme. Maar als je dat telkens weer meemaakt, moet je beginnen opletten. Er is meer in het leven dan dronkenschap”.

Bron: hln.be

Dus…gewoon de goede wijnen proeven dan komt het allemaal weer goed…

Proef smakelijkkk…..
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!