Tips om in korte tijd een fles wijn te koelen.

Met dit warme weer is jouw wijn meestal niet op temperatuur, tenzij je een klimaatkast hebt. Hier heb ik een aantal tips om in korte tijd een fles wijn te koelen.

De zomer die dendert maar door en het ene record wordt ingehaald door het andere warmterecord. De wijnteelt in Nederland vaart er wel bij.

Mocht u geïnteresseerd zijn in Nederlandse wijnen (u moest eens weten hoe goed deze wijnen zijn!) dan kan u zich HIER opgeven als volger van de Facebookgroep “Nederlandse Wijn”. U wordt zeer regelmatig op de hoogte gehouden van al hetgeen er gebeurt in de wondere wereld van de Nederlandse wijn. Ik zeg DOEN!!!

Nu weer terug naar de tips…

Je kan natuurlijk een fles wijn op diverse manieren koelen. De makkelijkste manier is natuurlijk, de koelkast. Zet de wijn in de koelkast en na een half uur tot een uur is de wijn op temperatuur en kan je de wijn proeven.

Wil je het wat sneller dan kan je de wijn in de vriezer doen, maar dan loop je wel een risico dat je de wijn vergeet en dat de wijn bevriest. Bevroren wijn is niet te drinken….(eigen ervaring!).

Verder heb je ook wat speciale manieren om de fles te koelen zoals koelelementen in diverse vormen. Om of in de fles.

Welingelichtekringen.nl had drie alternatieve manieren om een fles wijn snel te koelen…

Daar zijn drie simpele trucs voor.

1. Zout
Vul een emmer met water en ijsblokjes en leg je wijn of bier erin. Voeg enkele lepels zout toe. Zout laat het ijs sneller smelten door energie te halen uit een andere warmtebron: jouw drankje.

2. Een glas
Een hele fles moet wel een tijdje in de koelkast staan voor hij koud is, maar het gaat veel sneller als je de wijn verdeelt over kleinere flesjes of glazen. Zet een paar glazen in de koelkast of vriezer en binnen enkele minuten zijn ze heerlijk gekoeld.

3. Een natte doek
Heb je iets meer tijd, wikkel dan je wijn in een natte doek en stop het in de vriezer. Het vocht houdt de kou beter vast. Zo is je drankje in no time perfect op temperatuur.

#wijn #wijninformatie #koelen #wijnkoelen #wijnkast #koelkast #ijs #ijsblokjes #zout #tip #tips #wijntips #Nederland #Nederlandsewijn #Wijngekken