Stress is de belangrijkste factor voor thuisdrinkers

stress

Stress veroorzaakt veel ellende en sommige mensen zoeken dan hun heil in de fles. De wijnfles in dit geval.

Volwassenen hebben een mooi excuus om thuis te drinken. Het gaat dan om het drinken tot vier glazen per dag. En de schuld blijkt stress te zijn. Dit blijkt uit een Engels onderzoek van Drinkaware.

Stress is een ziekmaker

De meest populaire redenen om de fles te grijpen is een stressvolle dag (65%) of een slechte dag op het werk (53%), die stonden met stip bovenaan. Mannen en vrouwen zeggen dat stress de belangrijkste reden is om iets te drinken aan het eind van de dag. Vrouwen die hanteren dit excuus meer dan mannen (73%) tegen de mannen met (57%).

stressBijna driekwart (72%) van de vrouwen zeggen dat ze bij het drinken van een glas wijn ontspannen, terwijl 60% van hen zegt beter te kunnen slapen na het nuttigen van twee of meer grote glazen wijn – dit is meer dan het dubbele van de aanbevolen richtlijnen. Tweederde van de mannen (64%) zegt dat ze tenminste twee halve liters bier (vier stuks van de normale) drinken op een gemiddelde avond thuis.

Donna Dawson, een psycholoog die gespecialiseerd is in persoonlijkheid en gedrag, zei: “Aan het einde van de dag is het niet echt nodig om een tweede of derde glas te nuttigen, de hersenen hebben dan al het seintje gekregen dan het eerste glas al goed voelde, maar het tweede en derde glas voelt vanzelfsprekend nog beter. We moeten ons beter realiseren wat alcohol met ons lichaam doet en ons bewuster worden van het ‘waarom’, ‘wanneer’ en ‘hoeveel’ we drinken.

Zorg er voor dat u de stress wegneemt en dat de stress u niet afhankelijk laat worden van de fles. Een glas wijn op zijn tijd, daar is niks mis mee, maar als het meer wordt dan twee of drie glazen, dan heeft u toch echt een stress probleem.