Stoppen met alcohol en hoe kom ik van die wijn af

stoppen met alcohol en minder wijn drinkenIk ga stoppen met alcohol en laat die wijn ook even staan. Even je lichaam de tijd geven om het zich te laten herstellen, eindelijk weer goed slapen en misschien ook geen bloeddrukmedicijnen meer.

Al dat alles is mogelijk als je gaat stoppen met drinken. Maar nog veel meer is mogelijk. Het kan zo zijn dat je behoorlijk wat gewicht gaat verliezen of dat je sex weer leuk gaat vinden. Al dat alles is mogelijk als je je favoriete alcoholische drankje of je witte of rode wijn even laat staan. De landelijke actie van IkPas waarbij deelnemers even géén alcohol drinken gaat snel beginnen. Ga jij ook meedoen?

Alcohol drinken is voor veel mensen normaal tegenwoordig. IkPas zet mensen op een laagdrempelige manier aan het denken over hun eigen alcoholgebruik: lekker stoppen met alcohol, kijken hoeveel alcohol drink ik en wanneer drink ik die alcohol?
Wat levert het op om een maand geen alcohol te drinken? En kan ik het zo lang volhouden zonder mijn glaasje wijn? Allemaal vragen die bij je opkomen, maar je moet het gewoon proberen. Lukt het niet, dan is het allemaal geen weggegooide tijd. Je bent bewuster bezig geweest met alcohol en dat is al wat.

Stoppen met alcohol is gezond

Stoppen met alcohol drinken is veel gezonder voor de mens. Geen alcohol drinken is gezond en het heeft veel voordelen. 50% minderen met alcohol is al veel gezonder. Alcohol is ook de boosdoener voor tal van ziektes. Alcohol wordt in relatie gebracht met slokdarmkanker, borstkanker, dikke darm kanker, maar nog veel andere kankersoorten.
Kanker wordt ook in relatie gebracht met diabetes type 2.

Alcohol drinken is een gewoontegedrag, zegt IkPas

Deelnemers krijgen inzicht in hun gewoontegedrag. Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers van IkPas uit 2018 direct na afloop, maar óók nog na een half jaar, aanzienlijk minder alcohol dronken. Men slaapt beter en voelt zich fitter.
Driekwart van de deelnemers is zich bewuster geworden van de rol die alcohol in hun leven speelt.

Tips om te stoppen met alcohol

  • Zorg dat u geen alcohol in huis heeft.
  • Zorg dat u wel vruchtensappen of andere niet alcoholische dranken in huis hebt. Let hier ook op het suikergehalte in deze sappen. Suikers zijn dikmakers en wij krijgen al teveel suiker naar binnen. Let ook op de zoetstoffen in een niet-alcoholische drank. Die zoetstoffen werken ook verslavend. Neem liever thee of gewoon water.
  • Sla elk glaasje alcohol af. Ook op verjaardagen en feestjes moet je je poot stijf houden.
  • Kun je het toch niet laten? Water drinken is een goede manier om het volume aan alcohol te “verdunnen” zodat de alcohol beter door het lichaam kan afgebroken worden. Bestel op restaurant ook steeds een glas water dat je naast je glas alcohol zet: je krijgt zo ook een voller gevoel in je maag zodat je minder geneigd zal zijn om meer alcohol te drinken.

 

Doe mee met ikpas en ga gezonder leven zonder alcohol

 

Stoppen met alcohol via de actie van IkPas

IkPas is een uitdaging die je aangaat met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid. IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt bij ons terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, badges die je kunt verdienen met uitdagingen… alles om jouw uitdaging te volbrengen!

We vragen je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten.

 

IkPas 30 dagen: was van 1 tot en met 30 januari.
IkPas 40 dagen: start 6 maart 2019, aanmelding is open!

 

Gezelligheid kan ook zonder alcohol

Regelmatig wijn of bier drinken is voor veel mensen een gewoonte geworden.

De 40 dagen IkPas-actie loopt van woensdag 6 maart 2019 tot en met zondag 14 april 2019. IkPas is een actie waar iedereen van 18 jaar aan mee kan doen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via http://www.ikpas.nl . Zij krijgen een persoonlijk dashboard met een coach, tips en adviezen.

Wil je dan toch zondigen of red je het niet? Neem dan een dure wijn of een laag alcoholwijn. Dure wijnen zijn kwaliteitswijnen en te zien via de bovenstaande link. Duitse wijnen hebben relatief weinig alcohol. Sommige wijnen hebben maar een alcoholpercentage van 8 procent. Neem je een wijn uit een warm land dan kan het alcoholpercentage wel oplopen tot 15 procent en dat scheelt een slok op een borrel.