St. Laurent, vrij onbekend blauw druivenras

St. Laurent, Sankt Laurent of Saint Laurent, een blauw druivenrasSt. Laurent, Sankt Laurent of Saint Laurent, een onbekende druif

St. Laurent, soms ook geschreven als Saint Laurent of in de Duitse taal als Sankt Laurent is een aromatisch druivenras.

St. Laurent, Sankt Laurent of Saint Laurent, een blauw druivenrasSt. Laurent, de onbekende, maar zijn zoon of dochter ken je vast wel. St. Laurent is de vader van de Zweigelt maar ook familie van de Blaufrankisch. Deze Zweigelt is bekend in heel Oostenrijk, vooral Burgenland.
Uit Burgenland in Oostenrijk komt ook de St. Laurent. Nu bekend uit Oostenrijk, maar oorspronkelijk hoogstwaarschijnlijk uit Frankrijk, maar populair in Tsjechië. Ook vind je de St. Laurent in Slovenië, Hongarije en Duitsland

 

Saint Laurent, St. Laurent en Sankt Laurent zijn dezelfde
druivenrassen.
Ieder land geeft aan het druivenras zijn eigen naam.
De druiventros is compact en gevoelig voor schimmels.

 

De vruchten of bessen van de St. Laurent zijn medium groot. De trossen zijn vrij compact en daardoor gevoelig voor rot. Hierdoor zie je de St. Laurent vaak terug in droge klimaten. De St. Laurent zie je vaak in het landklimaat. Droge zomers en winters met strenge vorst. Alleen Duitsland is een uitzondering en hoogstwaarschijnlijk is de Sankt Laurent in Duitsland een kloon van de St. Laurent.

De St. Laurent is vermoedelijk een mutatie van de Pinot Noir, maar heeft het zachte karakter van de Pinot Noir deels achter zich gelaten. De St. Laurent heeft redelijk kleine bessen en zachte tannines, vaak is de druif mondvullend en is geschikt voor houtopvoeding. De wijnen van de St. Laurent kunnen hierdoor goed rijpen op fles.