Primitivo, druif met veel kleur

Primitivo, druif met veel kleur

Primitivo, druif met veel kleur en alcohol en zeer populair in Zuid-Italië.

De Primitivo is een heel oud druivenras die zijn oorsprong heeft in Kroatië. In Kroatië kent men deze druif als Tribidrag, maar er wordt ook gefluisterd dat het familie is van de Plavac Mali. Meer bekender is de druif als de Zinfandel.

Als Zinfandel is de druif met name populair in Californië. Het is een druivenras dat van veel zon houdt en mede daarom groeit de druif ook zo goed in het binnenland van deze Amerikaanse staat.

 

 

Primitivo, druif met veel kleur

en vaak mild in de tannines.

Bekend als de Zinfandel, de

Tribidrag en de Plavac Mali.

 

 

 

Als Primitivo komt je deze Italiaanse Zinfandel tegen in de zuidelijke delen van Italië. Vooral Puglia is bekend om zijn Primitivo. De Primitivo, druif met veel kleur geeft ook in Italië wijnen met veel alcohol. Ook staat de Primitivo bekend om zijn stevige wijnen.

Primitivo, druif met veel kleur, maar met een moderne vinificatie

Primitivo, druif met veel kleur ook bekend als ZinfandelGelukkig worden de wijnen van de Primitivo tegenwoordig modern gevinifieerd. Tijdens deze moderne en vaak temperatuurgecontroleerde vinificatie krijg je tegenwoordig zeer fruitige wijnen. In het verleden waren de wijnen van de Primitivo vaak verbrand en enorm alcoholrijk en dat ging ten koste van de fruitigheid.
De Primitivo is tegenwoordig gelukkig een populair druivenras. Vooral prijstechnisch is de wijn populair en door de vinificatie zijn de opbrengsten hoog te noemen. Het is ook een druivenras dat bijna iedereen ‘lekker’ vindt.

Primitivo, druif met veel kleur als de Zinfandel

Als Zinfandel is het een heel andere wijn. Vaak zijn de wijnen veel vetter en dikker en kunnen heel krachtig zijn. Alcoholpercentages van 15 of 16 procent zijn niet ongewoon.
Ook zijn rode wijnen van de Zinfandel goede bewaarwijnen en passen de wijnen uitstekend bij rood vlees.
De Primitivo daarentegen is tegenwoordig meer een lichtgewicht en kan je beter schenken bij lichtere gerechten.