Met de auto wijn kopen in Frankrijk

wijn kopen

Een korte vakantie combineren met wijn kopen is altijd leuk en zeker met mooi weer. Als je een korte vakantie plant naar een van de noordelijke wijngebieden in Frankrijk moet je met een aantal dingen rekening houden.

Eén van de mooiste wijngebieden in het noorden van Frankrijk is de Loire vallei. Er wordt in dit noordelijke wijngebied van Frankrijk prachtige wijnen gemaakt die je vaak heel goedkoop kunt kopen. Wijnen die variëren van zoete witte wijnen tot droge witte wijnen, maar ook mooie rode wijnen en heerlijke frisse rosé wijnen. De mooiste witte wijnen als Sancerre, maar ook frisse rode wijnen als Chinon komen hier vandaan. Het is dan ook een uitermate goede gelegenheid om hier een korte vakantie aan te koppelen en dan denk je gelijk aan een autovakantie. Het kost je maar een paar vrije dagen en je bent er helemaal uit. Je kunt dan je kofferbak lekker vullen met de mooiste wijnen en daarnaast ook nog eens profiteren van het fijne belastingklimaat van Frankrijk.

De Loire vallei met de auto en goedkope wijn kopen

De Loire vallei is een prachtig wijngebied waar je makkelijk met de auto naar toe kunt. Samen met de noordelijk gelegen Champagne en de Elzas behoort de wijnstreek tot de meest koele wijndistricten van Frankrijk.

De Loire vallei is prachtig gelegen in Frankrijk. Het begint bij de kust met de lichte Muscadet wijnen en het eindigt in het midden van Frankrijk met de complexe witte wijnen van Sancerre en Pouilly-Fumé. 1200 Kilometer aan wijngaarden met de mooiste druivenrassen. Dit noordelijke wijngebied van Frankrijk is in mijn ogen één van de mooiste wijnstreken van Frankrijk en het is ook een heerlijk gebied om op vakantie te gaan. Je kunt er uitstekend wandelen, fietsen en fantastische autotochten maken. Nergens is het in de streek te stijl om te fietsen en elke heuvelrug bied je weer een ander uitzicht. Heb je helemaal geen zin om te klimmen met de fiets, rijd dan een van de prachtige autoroutes die langs de Loire liggen. Misschien is een autotocht zelfs nog beter dan fietsen, je kunt dan gelijk de wijnen meenemen die je op je route tegenkomt.

Belangrijk zijn wel een goede autoverzekering en goed onderhoud aan je auto

De Loire vallei is snel met de auto te doen en je doet er met de auto misschien maar 6 uurtjes over. Maak er een lang weekend van en je hebt het gevoel dat je er al een tijdje uit bent. Natuurlijk ga je goed op pad en ben je in het bezit van een goede autoverzekering en je auto moet daarnaast ook goed onderhouden zijn. Een goede autoverzekering is zeker aan te raden, er liggen op de terugweg zeker veel mooie wijnen achterin je kofferbak. Denk ook aan de bandenspanning, met zo’n zwaarbeladen auto mogen je banden zeker 0,5 bar meer lucht bevatten.

Check ook http://loirevalleywine.com/ voor meer leuke uitstapjes en tips

 

Een gedachte over “Met de auto wijn kopen in Frankrijk”

  1. Leuk is het zeker; zeker vanuit België is dit goed te doen. Veel meer dan in de drukke toeristische trekpleisters, wordt je hier goed ontvangen en er zijn echte wijnschatten te ontdekken. Toch even opletten bij de wijnproeverij: laat je niet meeslepen door de sfeer en de franse charme. Soms betaal je veel (te) en blijkt die wonderlijke wijn thuis toch maar middelmatig te zijn.
    Objectief Hollands nuchter blijven dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *