Meer drinken door niet te eten

Steak-tartare-met-dikke-frietenDoe jij dat ook? Maaltijden overslaan om meer wijn te drinken?

Het schijnt hip te zijn onder Britse vrouwen om maaltijden over te slaan om maar calorieën te minderen. Daarentegen nemen ze wel grote hoeveelheden wijn tot zich.

‘Drunkorexia’ is populair onder de Britse vrouwen. In een opinieonderzoek kwam naar voren dat veel Britse vrouwen hun maaltijden lieten staan om later op de dag meer te kunnen drinken.
Het onderzoek is gehouden onder 840 vrouwen en wel 5 procent gaf toe dat ze maaltijden oversloegen om in de avond het ‘lekker op een zuipen te zetten’.

Deze onderzoeksresultaten werden uiteraard voorgelegd aan een aantal deskundigen en die vonden het een zorgwekkende trend die schadelijk is voor de gezondheid.
Deze vrouwen hadden wel door dat alcohol enorm aanzet en hun dik zou kunnen maken. Deze ‘lege’ calorieën zijn geen gezonde keuze voor hun lichaam en alcohol breekt ook nog eens essentiële vitaminen en voedingsstoffen af.

Neem je dan ook nog een wijn waar wat restzoet in zit dan word je er helemaal dik van. Ben je dol op port of een andere zoete wijn dan heb je al gauw 4 tot 5 suikerklontjes in jouw wijn zitten.

Een zorgelijke situatie die hopelijk niet over gaat slaan naar Nederland.

Martin