Is wijn goed voor je gezondheid of niet

Is wijn goed voor je gezondheid of nietAan alles zitten voor- en nadelen. Er is een nadeel als je met de fiets gaat, er is een nadeel als je met de auto gaat, maar gaat dat ook op voor wijn? Is wijn goed voor je gezondheid of niet?

Wijn heeft wel degelijk voordelen voor de gezondheid, maar is wijn goed voor je gezondheid of niet.
Wijn is goed voor je innerlijke rust. Zie wijn als het nieuwe Yoga. Een rust kweken en wegdromen in je glas mooie wijn. Heerlijk met vrienden keuvelen over de zinnige en onzinnige dingen in het leven.

 

Wijn is ook goed voor je gewicht

Ook al zou je het niet zo snel zeggen, maar wijn is ook goed voor je gewicht onder controle te houden. Je wordt er echt niet zwaarder of dikker van. Natuurlijk moet je niet teveel aan wijn nemen.
Een studie die gepubliceerd is in het Archives of Internal Medicine, staat dat – In vergelijking met niet-drinkers – dat vrouwen die een matige dagelijkse hoeveelheid aan wijn innamen, een lager risico op overgewicht of obesitas hebben. Dit was de conclusie van een bijna 13 jaar lang onderzoek.

Is wijn goed voor je gezondheid of niet, natuurlijk wel…

Tannines zijn een van de fundamentele componenten van rode wijn. Ze zorgen ervoor dat de binnenkant van de mond samentrekt en dat gebeurt er ook in de maag. De tannines zorgen ook hier dat je maagwand samentrekt. Het wordt allemaal strakker en de zuren in de maag beginnen alvast en beter te werken. Dit zorgt voor een betere vertering van het voedsel. Hier komt ook bij dat de anti-oxidanten in rode wijn ook een positieve bijdrage leveren voor de gezondheid.

Is wijn goed voor je gezondheid of niet, natuurlijk niet…

Teveel drinken is niet goed voor je. Ook een teveel aan wijn is niet goed voor je. Het kan kanker bevorderen, je lever presteert minder en zo kan ik nog wel wat dingetjes opnoemen.

Met een maaltijd met wijn eet je langzamer

Het is algemeen bekend dat als je te snel eet, dat je dan een minder voldaan gevoel hebt. Het té snel eten kan dus leiden tot té veel eten en je merkt minder dat je voldaan bent.
Natuurlijk heb je de keuze om beter te kauwen, maar daar moet je goed over nadenken. Makkelijk is het om een glas wijn bij je maaltijd te nemen en dan natuurlijk rode wijn. In rode wijn zitten de anti-oxidanten en die zijn dan weer goed voor je. Als je tussen de happen door wat van je wijn neemt ga je zeker minder snel eten en geniet je meer en langzamer van je maaltijd. Hierdoor ga je ook minder eten en is dit ook weer goed voor de lijn.

Is wijn goed voor je gezondheid of niet en is dure wijn nu beter?

Dure wijnen zijn wel erg kostbaar om zomaar snel te drinken. Duurdere wijnen hebben in het algemeen ook een voller en langer mondgevoel. Hierdoor doe je langer met je wijn en heb je minder snel de behoefte om een nieuwe slok te nemen. Probeer een deel van de wijn die je bij het eten drink, toe te voegen aan de maaltijd zelf. Hierdoor ontstaat er een betere en meer homogene combinatie met de wijn/spijs. De maaltijd krijgt hierdoor een mooier en expressiever karakter en dat komt ook weer ten goede aan de hoeveelheid dat je eet.

 

Is wijn goed voor je gezondheid of niet, vlees en wijn