Hoeveel calorieën bevat wijn, bier en andere alcoholische dranken

Meld je aan voor de GRATIS nieuwsmail en ontvang wekelijks de leukste wijn berichten in je mailbox. Dus klik hier en meld je aan!!!

aar kun je de beste supermarkt wijn kopen

Alcohol is suiker en van alcohol word je dik. Hoeveel calorieën bevat wijn, bier en andere alcoholische drankjes


Lees verder na de advertentie exaro

Veel mensen zijn zich bewust van het feit dat alcohol niet goed is voor je lijf. Niet alleen word je er ziek van, maar het is ook niet gunstig voor je gewicht. Wat de hoeveelheid calorieën zijn in een glas bier of wijn wordt vaak onderschat. Laten we dit nader bekijken.

Alcoholische dranken variëren in hun alcoholgehalte. Bier heeft bijvoorbeeld een alcoholpercentage van ongeveer 4%, terwijl wijn ongeveer 13% bevat met zelfs uitschieters naar de 15 of 16%.
Sterke dranken zoals likeuren, whisky, wodka en andere gedistilleerde dranken hebben meestal meer dan 18% alcohol. Het formaat van het glas wordt globaal aangepast aan het alcoholgehalte. Hoe sterker de drank, hoe kleiner het glas meestal is. Als je een glas gebruikt dat speciaal bedoeld is voor die specifieke drank, krijg je ongeveer 10 gram alcohol binnen, dus procentueel blijft het alcoholpercentage per glas hetzelfde. Het is belangrijk op te merken dat elke gram alcohol 7 kilocalorieën (kcal) levert, maar het totale aantal calorieën in alcoholische dranken kan ook worden beïnvloed door de hoeveelheid suiker die in de drank aanwezig is.

Hier is een tabel met het verschil in calorieën tussen verschillende soorten alcoholische dranken:

Soort Drank / Hoeveel calorieën 30 ml

Wodka / Ongeveer 64 kcal
Whisky / Ongeveer 70 kcal
Rum / Ongeveer 64 kcal
Tequila / Ongeveer 64 kcal
Gin / Ongeveer 73 kcal
Bier (gemiddeld) / Ongeveer 13 kcal
Witte Wijn / Ongeveer 24 kcal
Rode Wijn / Ongeveer 25 kcal
Champagne (droog) / Ongeveer 20 kcal
Likeur (gemiddeld) / Ongeveer 90 kcal

Houd er rekening mee dat deze calorie-inhouden benaderingen zijn en kunnen variëren afhankelijk van het merk en de specifieke samenstelling van de drank. De vermelde hoeveelheden calorieën zijn ongeveer 30 ml van de drank. Houd er ook rekening mee dat het grote en kleine wijnglazen zijn. Voor je het weet krijg je een dubbele hoeveelheid binnen.

Gemiddeld hebben mannen een dagelijkse caloriebehoefte van ongeveer 2.500 kcal, terwijl vrouwen ongeveer 2.000 kcal nodig hebben. Wanneer iemand meer calorieën nuttigt dan ze verbranden en onvoldoende lichaamsbeweging krijgt, zal dit leiden tot gewichtstoename.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *