Hoe maak je van een wijnkoelkast van een koelkast?

Hoe maak je van een wijnkoelkast van een koelkast?

Hoe maak je van een wijnkoelkast van een koelkast? Heb je nog een oude koelkast staan of kan je een oude koelkast op de kop tikken en je wilt een wijnkoelkast maken, hier vertellen wij het jou.

Het beste voor de opslag van wijnflessen is natuurlijk een eigen wijnkelder. Maar tegenwoordig worden er bijna geen huizen meer gebouwd met een kelder. Waarom dat niet meer gebeurt is een hele interessante vraag, want volgens mij vallen de kosten wel mee als je vanaf het eerste begin een kelder onder jouw huis laat bouwen. Wil je een kelder onder jouw bestaande huis, dan wordt dat een stuk lastiger en duurder.

Ik pleit voor huizen met een kelder!

Vroeger werden er veel meer huizen gebouwd waarin ook direct een kelder was opgenomen. Deze kelders fungeerden meer als voorraadkelders, omdat er nog geen koelkasten bestonden. Met de opkomst van de koelkast zijn de kelders uit het straatbeeld verdwenen.

Belangrijk bij de wijnopslag is de constante koele temperatuur (graad of twaalf), de donkerte en de wijnflessen moeten vrij van trillingen liggen. Ook mag het niet te vochtig zijn. Daarom is een kelder een ideale rustplaats voor de bewaarwijnen. En ik zeg met klem: bewaarwijnen, want het merendeel van de wijnen die op de wijnmarkt verschijnen zijn wijnen die direct of in ieder geval binnen twee à drie jaar opgedronken moeten worden.

Hoe maak je van een wijnkoelkast van een koelkast, hier vertellen wij het jou.

Nu de meeste mensen die niet de beschikking hebben over een wijnkoelkast, biedt deze video wellicht een uitkomst. Wijnkoelkasten of klimaatkasten zijn nu eenmaal aan de prijs; je bent zo duizend euro kwijt voor een beetje wijnkoelkast.

Het zou dus een uitkomst bieden als je jouw oude koelkast kan omtoveren in een echte WIJNKOELKAST! Dat zal je snel vele eurootjes besparen en wie wilt dit nu niet? Je moet wel een beetje handig zijn, maar iedereen heeft wel een verre oom die handig is met de handjes…

Deze heer in de video laat zien hoe je van een ‘gewone’ koelkast een wijnkoelkast maken…. Nog niet zo makkelijk, maar zeker niet onmogelijk!

Dus voor de doe-het-zelver voor wie een wijnkoelkast wilt maken

Klus ze…..