Hoe kies je een goede wijn

Hoe kies je een goede wijnHoe kies je een goede wijn? Het kiezen blijft moeilijk. Zoveel druiven, jaargangen, wijndistricten… Wij helpen je met deze tabel.

Hoe kies je een goede wijn? Zeker met de feestdagen in zicht, wil je een goede wijn op tafel zetten. Niemand wil zijn gasten een slechte of vieze wijn voorzetten en daarom helpen wij jou.

Hoe kies je een goede wijn, de keuze is lastig

Hoe kies je een goede wijn uit al die wijnen in de supermarkt, de slijterij of zelfs online. Het advies in de supermarkt is minimaal. Niemand heeft verstand van wijn in de supermarkt en je moet het alleen doen.
In de slijterij is het tegenwoordig ook niet beter gesteld. Alleen de speciaalzaak zou jou nog kunnen helpen, maar de prijzen in de wijnspeciaalzaak liggen hoger als in de supermarkt en dus voel je je bekocht.

Wij helpen jou met het kiezen van een goede wijn en dat kan heel gemakkelijk. Via je smartphone kun je ons raadplegen. Je kunt ons raadplegen in de supermarkt, de slijterij of in de échte wijnwinkel.

wijnjaren, belangrijk om goede wijn te maken

Hoe kies je een goede wijn? Met de wijnjaren tabel

Wijnjaren zijn cruciaal om goede wijn te maken. Wijnjaren zijn belangrijk, in elk district heb je wel problemen en is het lastig om een topwijn te produceren. Zelfs in de nagenoeg constante klimaten van Australië, Chili en Zuid Afrika blijft het moeilijk om een goede wijn te maken.

Een goede wijn kies je met je smartphone en onze hulp

Wijnjaren zijn belangrijk om te hebben als tabel. Om een goede wijn te kiezen moet je de wijnjaren in de verschillende districten kennen. Vaak kun je niet op de verkoper in de winkel afgaan. Doorgaans ontbreekt het aan kennis bij deze verkopers, maar vooral willen ze hun wijnen van slechte jaargangen eerder verkocht hebben en jij zit met een slechte fles wijn.

Vintage Report en Vintage Chart
Elke wijnstreek heeft een ander klimaat en elk druivenras heeft een andere tijd om de vruchtzetting te krijgen, maar ook de tijd van oogsten is steeds anders.
Neem bijvoorbeeld het druivenras Merlot, Merlot moet je in het ene wijngebied op een ander tijdstip oogsten dan in het andere wijngebied. Om deze reden heeft wijngekken.nl ook een vintage chart. Om in Nederlandse termen te blijven: wijnjarentabel.

Wijnjarentabel, gratis te downloaden
De wijnjarentabel is gratis te downloaden op https://www.wijngekken.nl/wijngekken/wijnjaren-frankrijk-spanje-italie-rest-wereld/. Zet de tabel – die in pdf formaat is – op je telefoon en je hebt nooit meer een verkeerd gekochte wijn.