Hoe kies je de juiste wijn?

Hoe kies je de juiste wijn. Kies je dezelfde wijn bij het diner als bij de lunch. Wij helpen je de juiste wijn te kiezen.

Hoe kies je de juiste wijn. Kies je dezelfde wijn bij het diner als bij de lunch? Wij helpen je de juiste wijn te kiezen.

Wijn is een complexe drank en het kan intimiderend zijn om de juiste fles te kiezen. Met slechts een paar richtlijnen in gedachten, kun je iets vinden dat zowel leuk als geschikt is voor elke maaltijd of gelegenheid. De eerste stap is om meer te weten te komen over wijn in het algemeen en vervolgens uit te breiden naar de specifieke soorten die je interesseren. Er zijn veel bronnen om over wijnen te leren, waaronder boeken, websites en zelfs lessen in lokale restaurants of wijnhuizen. Bestel op https://drankdozijn.nl/ nadat je kennis hebt gemaakt met wijnen en jouw voorkeuren.

Denk na over wat je eet

Wijn en eten zijn bedoeld om elkaar aan te vullen. Bij het kiezen van een wijn is het belangrijk om rekening te houden met het eten dat je serveert. Eten kan een goede indicatie zijn van wat voor soort wijn je moet kiezen, omdat de smaken in beide samenwerken om elkaar te beïnvloeden. Pittige gerechten zoals Thaise curry passen bijvoorbeeld goed bij witte wijnen met een hoge zuurgraad zoals Sauvignon Blanc of Champagne. Als je biefstuk eet als avondeten, overweeg dan om het te combineren met een oude Cabernet Sauvignon of Pinot Noir. Deze zijn rijk aan tannines die bestand zijn tegen het vlezige smaakprofiel van uw maaltijd.

Vind een wijnwinkel die bij je past

De eerste stap bij het kiezen van een goede wijn is het vinden van een goede winkel. Er zijn veel verschillende soorten winkels waar je wijn kunt kopen. Je kunt een fles kopen in een kleine lokale winkel die alleen lokale wijnen verkoopt en zijn selectie maakt op basis van wat de vrienden van de eigenaar aanbevelen. Je kunt ze ook krijgen bij een Chinese winkel met beperkte selecties, maar ze hebben lagere prijzen. Je kunt ook een kijkje nemen bij een luxe, high-end retailer die gespecialiseerd is in oude wereldwijnen en bekwaam personeel heeft dat je kan helpen de juiste fles te vinden voor je budget en smaak.

Vertrouw op je smaakpapillen

Het kan verleidelijk zijn om je wijnen te kiezen op basis van wat anderen zeggen. Als je in de slijterij bent, is het verleidelijk om gewoon een fles te pakken die veel goede recensies heeft. Het kan ook verleidelijk zijn om te proberen wat je vrienden lekker vinden en ze raden je die wijn aan elke keer dat ze je zien. Maar doe dit niet. Maak je geen zorgen over wat andere mensen denken bij het kiezen van je wijn, want niemand weet beter dan jijzelf wat voor soort smaken en voorkeuren je smaakpapillen op een bepaald moment zullen behagen. Als al het andere faalt, vertrouw dan op je eigen smaakpapillen. Als iets lekker is, drink het dan op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *