Gevaarlijk! Een wijnkelder bezitten….

Gevaarlijk! Een wijnkelder bezitten….Gevaar ligt overal op de loer, maar om nu te zeggen dat als je een wijnkelder hebt dat dit gevaarlijk voor je is, dat zou eigenlijk belachelijk moeten zijn.

Helaas is de werkelijkheid weerbarstiger….

Michel-Jack Chasseuil is een Franse wijnliefhebber en wijnverzamelaar en heeft zo in zijn leven ONGELOOFLIJKE wijnen verzameld. Dat die wijnen nu opeens gevaarlijk voor hem zouden kunnen worden, kon hij in zijn stoutste dromen niet verzinnen.

In 2014 is deze vriendelijke heer namelijk door een stelletje misdadigers die uit de omgeving van Lille kwamen, overvallen geworden.

Ze deden zich voor als postboden en zo konden ze naar binnen komen. Eenmaal binnen werd Michel-Jack Chasseuil hardhandig aangepakt en werd hem een pistool op hem gericht. Ze wilden namelijk de sleutel van deze LEGENDARISCHE wijnkelder hebben, om even te gaan ‘winkelen’.

U moet weten, en dat kunt u in de bijgaande video zelf aanschouwen, dat Michel-Jack Chasseuil echt een FANTASTISCHE wijnkelder heeft met de ALLERDUURSTE wijnen van de hele wereld.

Criminelen horen in het gevang, niet in een wijnkelder

Ik noem u Petrus 1914, Domaine de la Romanee-Conti in Imperialflessen, Chateau Mouton Rothschild 1982 (5 liter!) en bijvoorbeeld de legendarische Vintageport Quinta de Noval 1931 en wat dacht u van een Chateau d’ Yquem van 1847!?

41.000 wijnflessen van uitzonderlijk niveau!

In plaats van gewoon te gaan werken voor hun geld, dachten deze misdadigers makkelijk aan geld te komen. Gewoon even de wijnkelder plunderen en de beste wijnflessen verkopen.

Ze hadden echter geen rekening gehouden met het feit dat Michel-Jack Chasseuil niet zomaar de wijnkelder in kan gaan: de sleutel ligt namelijk in een kluis van de bank….

Dure wijnflessen zijn zeer gewild

Nadat ze de wijnliefhebber nog wat meer gekneveld hadden en wat vingertjes gebroken hadden, begonnen ze hem toch te geloven dat hij de kelder niet kon openen.

Nadat ze een aantal wijnkistjes uit zijn persoonlijke kleine kelder hadden meegnomen, lieten ze hem achter en verdwenen als sneeuw voor de zon.

Echter, uit DNA matchen en het afluisteren van telefoonverkeer, kwam de politie er achter wie achter deze brute overval zaten en zodoende konden de criminelen snel opgepakt worden.

Deze week zijn ze veroordeeld geworden voor een celperiode van 18 maanden tot 5 jaar!

De Franse jury was er binnen 20 minuten uit: Deze gevaarlijke boeven (Fabien Deschamps, 38, de postbode; Jonathan D’Hooge, 33; Mehdi Benabderrahmane, 26 en Nadir El Hadj Touchi, 32 gaan dus een tijdje brommen.

Ik heb nooit gedacht dat het gevaarlijk zou zijn als je een wijnkelder zou bezitten en beheren. Wijn is wijn en dat moet gewoon lekker zijn (dus gewoon drinken dat spul!).