Georgische wijnen zijn hot

Georgische wijnen zijn hot, de saperaviGeorgische wijnen zijn hot en zijn niet meer weg te denken uit de wijnwereld. Authenticiteit ten top, ook al maken de Georgische wijnboeren soms uitstapjes naar de commerciële markt.

Georgische wijnen zijn hot en de Georgische keuken sluit zich hierbij helemaal aan. Georgië is tegenwoordig van wereldfaam en een geliefd vakantieland. Toch is het voor de beginnende of iets meer gevorderde wijnproever een moeilijk wijnland.

Tblisi, wijn hoofdstad van Georgië

Voor Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, behoort tot een van de wereldsteden waar je moet zijn geweest. Tbilisi is hot en booming en daar sluiten de Georgische wijnen zich nauw bij aan. Tbilisi wordt ook wel het nieuwe Berlijn genoemd met zijn kleine leuke wijnbarretjes, zijn uitgaansmogelijkheden, waar ook nieuwe wijnmakers in springen.

Veel nieuwe ondernemers storten zich op de wijnwereld in Georgië, dus bijna wekelijks komen er nieuwe wijnmerken, chateaus of wijndomeinen bij. Dit prikkelt de grote wijnmakers om een tandje bij te schakelen en dat betekent weer modernere vinificatie en dat betekent weer betere wijnen.

tblisi, met daarachter de kaukasus

 

Jaarlijks komen er meer dan 6 miljoen toeristen naar Georgië en die drinken daar uiteraard allemaal Georgische wijnen en smullen van de overheerlijke Georgische gerechten. Georgische wijnen zijn hot en Georgië is ook een goedkoop land en dat zal dan weer veel Nederlanders aanspreken om hierheen te gaan.
De inwoners van Georgië zijn ook heel gastvrij en vaak word je dan ook uitgenodigd om bij ze te komen eten of drinken. Georgië is een mooi en gastvrij land dat je gewoon een keertje moet bezoeken in je leven.

 

 

Georgische wijnen zijn hot met de Qvevri methode van wijn maken

Wijnen uit Georgië zijn authentiek. Niet alleen met de Qvevri methode van wijn maken, maar ook staat Georgië bekend om zijn oranje wijnen.

Het klimaat in Georgië

Het klimaat in Georgië is een landklimaat. Zomerse dagen met temperaturen van rond de 40 graden zijn geen uitzondering. In de winter is het in Georgië toch vrij mild en dat komt door de invloed van de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. Het land ligt ingeklemd tussen deze twee wateren.

Het Kaukasus gebergte beschermt het mooie land in het noorden. Maar toch kan het in het in het noorden zeer koud worden in de winter.

Kijk voor avontuurlijke wijnen en hun landen op http://anderewijn.nl/

 

Volgende week kun je meer lezen over Georgië HIER en HIER

tblisi, een en al authenticiteit en heerlijke wijnen