Fruitvliegjes en rode wijn

Fruitvliegjes en rode wijn, ze zijn er dol op

De tijd komt er straks weer aan. Al die rottige fruitvliegjes zitten weer in je rode of witte wijn, jakkes. Je kunt er niets aan doen? Of wel…

Je kunt er niet omheen, die rottige fruitvliegjes. Heb je ze niet bij je fruitschaal zitten, dan zitten ze wel in je wijn en wat moet je eraan doen?

Fruitvliegjes zijn dol op fruit, de naam van die beestjes verraad het al. Is er geen fruit voorhanden, dan gaan ze massaal op je wijn af. Rode wijn, witte wijn, rosé, champagne: het maakt die beestjes allemaal niet uit, of toch wel?

 

Fruitvliegjes en rode wijn

Fruitvliegjes zitten graag in je witte wijn, maar nog liever zitten ze in je rode wijn. Witte wijn is veel minder aantrekkelijk door de zuren. Champagne zijn ze helemaal niet gek op, die bubbels hinderen het vliegen. Die fruitvliegjes en rode wijn, een fantastische combinatie en je kunt er weinig aan doen. Toch heb ik een oplossing voor je en de oplossing is, en je kunt het al raden: rode wijn.

Fruitvliegjes zijn ware alcoholisten. Ze komen massaal op jouw glas wijn af. Fruitvliegjes en rode wijn zijn ware vrienden. Heb je last van fruitvliegjes bij je fruitschaal, zet dan gewoon een fles wijn naast met een laagje rode wijn nog in de wijnfles achterlatend. Een klein beetje wijn in de fles is al genoeg.

 

Fruitvliegjes en rode wijn, ze zijn er dol op

Fruitvliegjes en rode wijn, die beestjes zijn er dol op en ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Toch is de remedie simpel en dat is rode wijn in een bijna lege wijnfles. Laat ongeveer 1 centimeter aan rode wijn in de fles achter en je zult zien dat de volgende dag het probleem al is opgelost. De beestje raken bedwelmd door de alcohol en ze kunnen door de trechtervorm van de fles de uitgang naar de fles niet meer vinden.

Zitten er teveel fruitvliegjes in de fles rode wijn en het probleem is nog niet opgelost? Schenk het dat uit en neem een beetje nieuwe wijn in de fles. Zo hou je je huis vrij van de fruitvliegjes en ga je een fijne zomer tegemoet.