Een mooi diner geven? De tips! 

Geniet van een mooi diner met vrienden, thuis koken wordt makkelijk met deze tips voor culinaire hoogstandjes en de beste wijntips. Cheers!

Een avond dineren met vrienden en genieten van culinaire hoogstandjes; wie is er niet dol op? Toch kan het een behoorlijke uitdaging zijn wanneer je deze klus op je hebt genomen. Want een restaurant bezoeken is natuurlijk leuk, maar echte quality time ervaar je vaak meer in een huiselijke setting. Je altijd maar laten uitnodigen bij gasten is natuurlijk niet de bedoeling. Je zult ook zelf af en toe de keuken in moeten duiken. Met onderstaande tips is dit eenvoudiger dan je denkt, inclusief de beste wijntips.  

Kies een thema 

De eerste tip voor het organiseren van een mooi diner is om een bepaald thema te kiezen. Dit hoeft natuurlijk niets ludieks te zijn, een specifiek land kiezen is vaak al meer dan voldoende. Frankrijk is natuurlijk perfect, zeker voor de echte wijngek. Mooie gerechten met bijpassende Franse wijn, succes gegarandeerd! Wanneer je een thema hebt gekozen, kun je ook starten met het zoeken naar goede gerechten. Wellicht heb je zelf nog een paar favorieten die je kent uit Franse bistro’s. Je kunt natuurlijk erg veel rekening houden met gasten, maar ook je eigen voorkeuren doen ertoe. Wil je bijpassende wijnen? Dan is het slim om online even rond te kijken. Er zijn al hele goede sites waar je bijpassende wijnen bij gerechten kunt zoeken. Een paar klikken op de knop en de wijnen zijn dus al geregeld! 

Dieetwensen 

Wel is het goed om vooraf de dieetwensen en -voorkeuren van de gasten te checken. Het zou zonde zijn wanneer jij ontzettend je best loopt te doen, en er opeens intoleranties tevoorschijn komen. Vraag daarom specifiek naar deze zaken en houd ook rekening met eventuele vegetariërs en vegans. Allemaal zaken die steeds vaker voor komen. Een echt goede gastheer en/of -vrouw houdt hier rekening mee.  

Probeer het 

Misschien wel de grootste fout die gemaakt wordt, is die van het ontbreken van ‘proef koken’. Mensen lezen een recept en denken dat ze er wel uitkomen. Helaas valt dat vaak in de praktijk behoorlijk tegen. Het resultaat is veel stress en gerechten die niet helemaal lekker uit de verf komen. Dus probeer gerechten vooraf een keer uit. Is dit te duur? Dan is het slim om bijvoorbeeld goedkopere alternatieven voor het proef koken aan te schaffen. Vaak zijn die ook prima en gaat het vooral om de specifieke kooktechniek die je in de vingers moet krijgen. 

Kortom, een mooi diner geven is eigenlijk voor iedereen weggelegd. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk en probeer de gerechten vooraf een keer uit. Je zult zien dat je het dan op het moment suprême in de vingers hebt en je een gezellige en relaxte avond tegemoet gaat. Alvast veel plezier en bon appetit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *