Een cadeau is leuk, maar een wijn cadeau is leuker 

wijn cadeau

Ja, een cadeautje is leuk, maar er is toch niets leuker dan een prachtige fles wijn als wijn cadeau. Heerlijk slurpen van het mooiste drankje ter wereld en bij elke slok weer genieten. 

Ik ben dol op cadeaus en de cadeaumaand breekt zo weer aan. Gezellig op sinterklaasavond of met kerst de cadeautjes uitpakken. Het allerleukste vind ik dan ook een mooie fles wijn die ook nog een mooi verpakt is, een wijn cadeau op Charles.nl. Dat is veel leuker dan zomaar een fles wijn in een armoedig zakje. Een mooie fles wijn in een houten kistje of andersoortige cadeauverpakking, daar kan bijna niets aan tippen.  

Zelf heb ik een paar jaar geleden een kaartspel gekregen met allemaal vragen over wijn daar ga ik wat over vertellen. Je begint in de hoeken van het spel nadat je je kleur pion hebt uitgekozen. Na het gooien met de dobbelsteen zet je je pion op het bord en kom je op een bepaalde categorie. De categorieën bestaan uit: afkomst, terminologie, waar/niet waar, productieproces, geschiedenis en proeven. Op de 51 kaartjes die erbij zijn geleverd staan zes vragen verdeeld over de categorieën. Als je wel eens triviant hebt gespeeld dan zie je direct de overeenkomsten. Nadat je de vraag van de desbetreffende categorie goed hebt beantwoord (de antwoorden staan aan de achterzijde van de kaart), dan krijg je van die categorie een soort fiche die je op groen zet op één van de vier kaartjes. Heb je alle categorie-fiches bij elkaar gespeeld dan win je het spel. 

Het instapniveau leek niet zo hoog, maar daar vergiste ik mij behoorlijk in. Er zaten behoorlijk veel vragen in het wijnspel waar ik moeite mee had en ik (mag ik toch wel zeggen) ben een wijnprofessional. Nee, al met al ging het spelletje snel naar de kringloop. Voor mij viel het tegen, maar voor de rest van het gezin was het een horrorspel. 

Elektrische kurkentrekker 

Vorig jaar heb ik van mijn zoon een elektrische kurkentrekker gekregen. Toegegeven, ik was wat sceptisch toen ik het kreeg, maar ik liet het niet blijken. Ik ben niet zo dol op apparaten met een accu, de accu gaat vaak niet zo lang mee. Je moet bij het met de hand ontkurken van de wijnfles soms best wel kracht zetten, zeker met die droge kurken of die kunststof exemplaren. Mijn redenatie was dus dat de kurkentrekker geen lang leven zou hebben. Mijn wantrouwen was overigens wel op z’n plaats, de kurkentrekker heeft het niet lang uitgehouden. De motor stopte er ineens mee en ik maar denken dat het de accu was. Nee, motortje doorgebrand.  

Nee, dan is het leukste altijd nog een mooie fles wijn in een mooie verpakking. Daar kan niets aan tippen en een goede wijn vergeet je nooit, ook al word je 100 jaar oud. 

Ja, er zijn veel leuke cadeaus, maar een mooie fles wijn als wijn cadeau vind ik toch wel het leukst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *