Echte must-haves voor wijnliefhebbers

wijnliefhebber wijnliefhebbers

Om optimaal van een wijntje te genieten, heeft een wijnliefhebber verschillende tools en accessoires nodig. In dit artikel vertellen we jou meer over verschillende producten die je als wijnliefhebber echt in huis zou moeten hebben.

Een goede kurkentrekker

Een van de basis dingen die eigenlijk iedereen in huis heeft, is de kurkentrekker. Maar onder de kurkentrekkers zijn kwaliteitsverschillen ook zeker merkbaar. Als een echte wijnliefhebber is het dan ook belangrijk om een goede kurkentrekker in huis te hebben. Deze zal de kurk gemakkelijk uit de fles halen, zonder daarbij de kurk of de fles te beschadigen. Er zijn hierbij verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een hefboom- en een vleugelmodel. 

Wijnstopper

Verder kan een wijnstopper ook echt niet aan je collectie ontbreken. Dit voorwerp is zeer handig wanneer je de fles niet in een keer wilt opdrinken. Deze voorkomt namelijk dat er lucht in de fles komt en zo de smaak van de wijn wordt beïnvloed.

Wijnkoelkast

Voor de echte wijnliefhebber, kan een wijnkoelkast niet ontbreken. Hier kun je je wijn goed bewaren en zal de wijn tegelijkertijd op de perfecte serveertemperatuur gehouden worden. Wijn vereist namelijk specifieke temperaturen om de smaak, aroma en textuur te behouden. Met een wijnkoelkast mediamarkt zullen jouw heerlijke, kostbare wijnen dan ook op de juiste manier behouden worden en gelijk drinkbaar zijn op de juiste temperatuur.

De decanteerkaraf

Verder is de decanteerkaraf ook een handig voorwerp die helpt om de wijn op zijn best te laten smaken. Met de decanteerkaraf kun je rode wijn laten ademen en beluchten. Hierdoor kan de smaak zich volledig ontwikkelen. Verder kun je met de decanteerkaraf handig om eventueel bezinksel te scheiden van de wijn. 

Wijnthermometer

Wanneer je een prachtige wijnkoelkast in huis hebt staan, zal deze bijna niet meer nodig zijn. Zoals eerder gezegd, is het voor de smaak en de belevenis belangrijk dat wijn op de juiste temperatuur gedronken wordt. Met een wijnthermometer kun je er uiteraard voor zorgen dat de wijn op de juiste temperatuur wordt geserveerd.

Een mooi wijnrek

Wie veel wijn in huis heeft, zal ook veel ruimte nodig hebben om alle flessen goed op te bergen. Om je wijnen goed en stijlvol op te bergen, is een mooi wijnrek ook zeker een musthave voor de echte wijnliefhebbers. Door verschillende rekken te kopen, kun je nog onderscheid maken tussen verschillende soorten wijn, of wijnen van verschillende prijsklassen. Naast deze praktische functie van het wijnrek, kunnen wijnrekken ook erg stijlvol in een woning staan.

Met deze verschillende voorwerpen in huis zal jij jouw wijnen op de juiste manier kunnen opbergen, en daarna optimaal van een heerlijk glas kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *