Duurste wijnen ter wereld

Duurste wijnen ter wereld…elke wijnliefhebber droomt daar wel eens over….

De duurste wijnen ter wereld zijn gewoonweg niet te koop voor de gemiddelde wijnliefhebber en worden vaak gekocht door de rijken der Aarde en meestal niet om eens lekker er van te genieten!

Nee, de meeste kopers kopen deze wijnen om er mee te pronken of als investering en verkopen de wijn weer als zij denken dat de tijd rijp is. Drinken van deze topwijnen is eigenlijk uitgesloten, want daar zijn ze te duur voor.

Helaas, want een wijn is er nu eenmaal om opgedronken te worden, want daar is het voor gemaakt. Daarvoor heeft de wijnboer zijn uiterste best gedaan en zijn druifjes met liefde verzorgd.

Valt een wijn eenmaal onder de noemer ‘duurste wijnen ter wereld’ dan komen ook de oplichters om de hoek kijken. Want als die wijn tóch niet wordt gedronken, dan maakt het toch ook niet uit wat er in de wijnfles zit… Wat je dus nodig hebt is een lege ‘duurste wijnen ter wereld’ fles; een duur omhulsel van het kostbaarste vocht. Meer heb je dus niet nodig!

Zo heb ik wel eens gehoord dat er meer flessen van Chateau Cheval Blanc 1947, Premier Cru de Saint Emilion en één van de duurste wijnen ter wereld, verkocht zijn geworden dan er ooit gemaakt zijn…. Ra, ra, ra, hoe kan dat…?????!!!!

In deze video worden de tien duurste wijnen ter wereld onthuld en ik heb er net eentje verklapt: Chateau Cheval Blanc 1947 dus.

De lijst van de duurste wijnen ter wereld is gebaseerd op de verkoop of veilingprijs die er ooit voor betaald is. Deze lijst zou dus elk jaar kunnen veranderen, afhankelijk van de veiling en/of verkoopprijzen van de aangeboden wijnen.

De veilingprijzen zouden in principe alleen maar moeten gaan stijgen, omdat er steeds minder wijnflessen, die nu in de lijst voorkomen, op de markt komen. Meer kan je er niet van maken en het aantal zal minder worden als er zo af en toe eentje genuttigd wordt; alhoewel… Wie drinkt er een wijn van pakweg enkele tonnen eventjes weg in een avondje..?

In ieder geval wens ik u veel kijkplezier

#wijn #duur #duurste #rijken #miljonair #duurstewijn #wijninformatie #veiling #