Druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby

Druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw babyDruivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby. Weet jij al hoe je je baby gaat noemen? Zoveel namen en zoveel keuzes.

 Kies een leuke naam voor jouw baby op basis van wijn

Keuzes maken is moeilijk, maar een naam verzinnen voor jouw kindje is nog veel moeilijker. Wordt hij of zij er niet mee gepest op school? Is de naam niet vreemd? Krijg je geen vreemde initialen. Maak een goede keuze want je kindje draagt die naam voor z’n hele leven mee.

Ik heb hier 15 namen op basis van druivenvariëteiten en wijndistricten voor jou op een rijtje gezet en misschien zie jij er wel een hele leuke naam tussen…

 

Alle namen van druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby van A tot Z

Amarone: een prachtige naam voor een meisje en wat voor meisje zal dat worden? De wijn is vol en rondborstig. In ieder geval zal ze gelukkig zijn in de liefde, het is de streek van Romeo & Julia. Je kan de naam ook iets wijzigen in Amara, Amaranda of Amarantha (synoniem voor bloem)

Asti (of als variatie: Esti): en het betekent ‘proost’. Proosten op je kleine meisje, wie wil dat niet?

Druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby, neem bijvoorbeeld Cava: gebruik de Spaanse namen als Cavan of Cavalon voor een jongen. Is er een meisje geboren dan heet ze natuurlijk Cavana of Chava.

Champagne: de mooiste naam voor een van de mooiste bubbels ter wereld. Jammer genoeg mag je deze naam niet gebruiken, er zitten heel veel patenten op de naam. Maak er Charlaine of Charmaine van en je dochter bruist van geluk.

Chardonnay: wie kent die druif niet. De bekendste druif ter wereld en zij komt overal voor. Wordt jouw dochter met deze naam gezegend of met Chardae ook een wereldreiziger? Heb je een jongen dan gaan we toch voor de puur Engelse naam van Charles.

Demi: Wie kent haar niet, Demi Moore. De mooie ex-vrouw van Bruce Willis. Een prachtige naam voor een meisje en komt van de term ‘demi-sec’. Zoet zal ze misschien nooit worden maar de naam is niet zuur.

Franc: komt uiteraard van de Cabernet Franc, het kleinere broertje of zusje van de Cabernet Sauvignon. Is er een meisje op komst dan kan je de naam ombuigen in Franca.

Merlot. Broertje van Cabernet Sauvignon

Merlot: een wijn met vele gezichten. Van lichtvoetige merlotwijnen uit het zuiden van Frankrijk tot de krachtpatsers uit de Pomerol. Variëteiten op deze naam zijn. Druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby kunnen als varianten zijn: Merla, Merlina of als jongensnaam Merle

Moscato: een heerlijk licht kruidige en laag alcoholische wijn uit Italië. Leuk voor een jongen is dan de naam Cato.

Nero: komt uiteraard van de Nero d’Avola, een belangrijke druif in Sicilië. In het Spaans krijg je een verbastering tot Neron. Speciaal voor een jongen, want het betekent ‘sterk’.

Pouilly: uiteraard van de districten Pouilly Fumé en Pouilly Fuissé. De namen voor de meisjes zijn in dit geval Polly of Lilly

Roussanne: de mooie druif uit het zuiden van de Rhône-gebied. Gaat deze naam iets te ver voor jou dan maak je er toch gewoon Rosanne van.

Druivenrassen, wijndistricten ook als naam voor jouw baby, vind ik Shiraz een hele mooie naam: de Australische versie van de Syrah. Mooie naam voor een jongen en krijg je een meisje dan laat je de ‘z’ achterwege.

Silvaner: Laat deze druif uit de Elzas en Duitsland verbasteren tot Silvano (voor een jongen) en Silva (voor een meisje).

Syrah: een prachtige naam voor een meisje en bekent van de wijnen uit het noorden van het Rhône gebied. Een Hebreeuwse naam voor Sarah en het betekent ‘puur’ of ‘gelukkig’.

Meer weten? Lees meer over alle druivenrassen!