Drie tips om je wijnkelder goed voor te bereiden op de zomer!


wijnkelder

We zijn inmiddels in het nieuwe jaar aanbeland, en dat betekent dat de zomer er snel weer aan komt. Ben jij al voorbereid hierop?

Vooral qua wijnen is het slim om alvast wat heerlijks voor de zomer in jouw wijnkelder te stoppen. Maar we begrijpen dat inspiratie vinden hiervoor lastig kan zijn. Daarom helpen we je een handje mee door drie aanraders te geven qua zomerwijnen. Probeer ze allemaal uit en geniet hierdoor extra van jouw zomer.

Ga voor een Duitse rosé

Onze eerste tip is om voor een Duitse rosé te gaan. Op het eerste oog staat Duitsland niet bekend om haar wijnen. Toch zul je hier allerlei heerlijke wijnen kunnen vinden. Een rose Duitsland is bijvoorbeeld mateloos populair.

Dit komt doordat het licht is, maar toch veel smaak bevat. Daardoor drinkt een Duitse Rosé van een van de talloze aanbieders (zoals Bergovino) heerlijk weg. Vanzelfsprekend zijn er allerlei andere soorten wijn in Duitsland te vinden, maar deze regio is sowieso een aanrader om jouw wijnkelder mee aan te vullen.

Pinot Grigio

Een andere optie is om voor een Pinot Grigio te gaan. Hoewel in Frankrijk deze druivensoort bekend staat als Pinot Gris, hebben de Italianen hier hun eigen versie van gemaakt. Hetzelfde geldt voor de wijnen die de Italianen met deze druif produceren. Waar de Franse versie bekendstaat om haar volle smaak, is Pinot Grigio in Italië juist heerlijk licht.

Daardoor is het uitermate geschikt als wijn in de zomer. Paar deze wijn met wat witte vis, en geniet ultiem van jouw avond. Verder zijn er allerlei bijsmaken die worden toegevoegd aan deze wijn. Kies daarom een smaak uit waar jij een fan van bent en ervaar hoe heerlijk deze wijnsoort kan zijn.

Ribera del Duero

Tot slot kun je voor een Ribera del Duero gaan. Dit is een Spaanse rode wijn die vernoemd is naar de regio waarin het is geproduceerd. Hoewel rode wijn niet per se bekendstaat als een zomerwijn, drinkt men in Zuid-Europa ook in de zomer wijnen als deze. Ga voor een lichte versie zodat hij goed wegdrinkt tijdens de hete zomerdagen. Je kunt deze wijn paren met een heerlijke zomerpasta. Verder is het slim om voor een wijn te kiezen dat qua smaak een vleugje vanille of noten bevat. Zo heb je de perfecte Spaanse wijn gevonden waar ook jouw gasten van zullen genieten.

Met deze drie soorten wijn zit jouw wijnkelder deze zomer wel goed. Wij hopen dat je dan ook aan de hand van deze wijnen volop van jouw zomer zult genieten.

Een gedachte over “Drie tips om je wijnkelder goed voor te bereiden op de zomer!”

  1. Wat een goede tips om de wijnkelder te vullen voor de zomer, bedankt voor het delen! Het zou mij nog wel eens leuk lijken om een opleiding tot vinoloog te volgen en zelf wat meer kennis te krijgen over wijnen. Ik zal mij deze zomer eens verdiepen in Duitse wijnen, hopelijk bevallen deze goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *