Onweerstaanbaar word je van….wijn!

onweerstaanbaar

Onweerstaanbaar zijn wilt iedereen eigenlijk wel.

De onderzoekers van de Universiteit van Bristol hebben een stelling: “Alcoholconsumptie wordt doorgaans geassocieerd met riskant seksueel gedrag”. Via een studie wilden zij nagaan of alcoholgebruik ertoe leidde dat een persoon als aantrekkelijker beschouwd werd dan nuchtere individuen.

Onweerstaanbaar is iets anders dan onuitstaanbaar….

De wereld en personen worden allemaal wat mooier als je wat glazen wijn op hebt. Maar behalve het verbeteren van de perceptie, lijkt alcoholgebruik nu ook het eigen uiterlijk een boost te geven. Hoewel: de volgende studie geeft aan dat ook hier alcoholgebruik met mate is aangewezen.

Veertig heteroseksuele mannen en vrouwen, gelijk verdeeld over beide geslachten, werden door de onderzoekers onderworpen aan een test.

Zij moesten een test uitvoeren waarbij ze de aantrekkelijkheid van mensen moesten beoordelen.

Daarbij kregen ze telkens twee foto’s te zien van dezelfde persoon: nuchter op het ene beeld, na het drinken van of 250 milliliter wijn (een heel groot glas) of 500 milliliter (twee derde van een fles) op de tweede foto.

Telkens moesten de proefpersonen bepalen op welk beeld het individu er het aantrekkelijkst uitzag.

Wijn maakt je mooi

Uit de resultaten bleek dat de foto’s van wie een heel groot glas wijn ophad als het meest aantrekkelijk werden beschouwd. Daarop volgden de foto’s van wie nuchter was. De foto’s van de personen die bijna de hele fles wijn achterover had geslagen werden als het minst aantrekkelijk beschouwd.

Het verschil zou gevonden moeten worden in een verhoogde blos, doorgaans het resultaat van een lichte alcoholconsumptie, zo schrijft Time.com. Maar ook de spieren die lichtjes ontspannen en de subtiele glimlach dragen bij tot het betere beeld met het idee van een positieve gemoedstoestand.

Bron: knack.be

Je ziet het. Wie met mate een wijntje nuttigt zal niet alleen zelf vinden dat hij/zij onweerstaanbaar is, maar ook anderen zullen je onweerstaanbaar vinden.