Dit zijn de beste wijnregio’s van Frankrijk

Je mag weer op vakantie, maar waar moet je heen? Frankrijk is een goede keuze, maar wat zijn de beste wijnregio’s van Frankrijk.

Je mag weer op vakantie, maar waar moet je heen? Frankrijk is een goede keuze, maar wat zijn de beste wijnregio’s van Frankrijk.

We mogen weer op vakantie naar het buitenland! Door de pandemie is dit natuurlijk een tijdje niet mogelijk geweest, helaas. Toch gaat het tegenwoordig zo goed met de besmettingen dat de Nederlandse overheid al veel versoepelingen ingevoerd heeft. Je kunt in de zomervakantie van 2021 dan ook bijvoorbeeld naar Frankrijk te reizen, waar je kunt genieten van heerlijke wijntjes. De onderstaande regio’s zijn hier met name geschikt voor! 

Loire-vallei

Een goede deal voor je huurauto vind je door www.easyterra.nl te bezoeken. Rijd vervolgens in je huurauto naar de Loire-vallei in Frankrijk, waar je zonder twijfel op verliefd gaat worden. Dit is al helemaal het geval als je een liefhebber van witte wijn bent. Met een wijngeschiedenis die meer dan duizenden jaren oud is, is de Loire-vallei namelijk de perfecte plek om te bezoeken voor de witte wijnen fans. Denk bijvoorbeeld aan Sauvignon Blanc, maar ook aan Sancerres, Muscadets, Chenin Blac, et cetera. 

Champagne

Heb je een huurauto geregeld via EasyTerra? Je kunt dan ook naar Champagne rijden, wat zonder twijfel één van de beste wijnregio’s van Frankrijk is. Bovendien is de omgeving hier echt adembenemend. Het is niet voor niets het meest bekende wijngebied van Frankrijk. Een ander pluspunt van Champagne is dat het dicht bij Parijs ligt. Je kunt dus even een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad of juist naar Parijs vliegen om vervolgens in je huurauto naar Champagne te gaan. 

Bourgondië

Het maakt niet uit van wat voor soort wijn je houdt, je zult hoe dan ook genieten van het alcoholische drankje in Bourgondië, één van de beste wijnregio’s van Frankrijk. De regio staat vooral bekend om de rode (gemaakt van Pinot Noir-druiven) en witte wijnen (gemaakt van Chardonnay), dus dit Franse wijngebied is een echte publiekstrekker. Daarnaast zul je hier ook zeker genieten van de prachtige natuur en de pittoreske dorpjes. Een vakantie in Bourgondië is daarom zonder twijfel een aanrader, vooral voor wijnliefhebbers.

Côtes du Rhône

Dit gebied is gesplitst in twee: Noord-Rhône en Zuid-Rhône. Deze wijnregio staat daarnaast met name bekend om de Rhône wijnen, die zeker je smaakpapillen aan zullen spreken. Om te beginnen staat het bekend om zowel rode als witte wijnen en heeft het een behoorlijk wisselend klimaat van noord tot zuid, dus het maakt niet echt uit of je liever een warme en zonnige dag hebt of juist meer van koelte houdt. In Côtes du Rhône is namelijk sowieso een geschikt plekje voor je. 

Provence

Het weer en de prachtige natuur maken de Provence tot de perfecte plek voor een zomervakantie. De wijn is eigenlijk gewoon een geweldige toegevoegde bonus om in zo’n mooi deel van Frankrijk te zijn! Over het algemeen krijg je hier lichte rosés. Rosé is eigenlijk gemaakt van rode druiven, al denken veel mensen nog altijd dat het een mix van rode wijn en witte wijn is. De Provence is overigens ook de thuisbasis van prachtige lavendelvelden die zich ontzettend ver uitstrekken. Vergeet in dit gebied niet de kastelen te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *