Dit is hoe je een leuk familieweekend organiseert

Waarschijnlijk zie je je gehele familie niet dagelijks en ook niet wekelijks. Daarom zijn er veel families die elk jaar een familieweekend organiseren, zodat iedereen elkaar toch eens ziet en quality-time met elkaar kan doorbrengen.

Het is dan ook niet zomaar een uitje, maar een moment om samen te komen, elkaar bij te praten over belangrijke gebeurtenissen en herinneringen te maken. Toch kan het overweldigend zijn om een familieweekend te organiseren voor zo’n grote groep bestaande uit verschillende leeftijden. In deze blog delen we een aantal tips die jij kunt toepassen om een geslaagd en onvergetelijk familieweekend te plannen.

Bestemmingen

De eerste stap die je moet zetten tijdens het plannen van zo’n weekend is het kiezen van een locatie. Dit heeft natuurlijk te maken met het budget dat jullie hebben. Blijf je in Nederland, of is het een hele speciale gelegenheid en ga je daarom toch de grens over? Daarbij is de locatie ook afhankelijk van de interesses van familieleden. Als je een sportieve familie hebt, is een natuurgebied een perfecte bestemming. Gaan jullie kamperen, of liever in een huisje? En ook is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het seizoen. In de zomer is een strandhuisje heerlijk, maar in de herfst is het misschien leuker om in het bos te vertoeven. De keuze van je bestemming bepaalt dus eigenlijk hoe de rest van je familieweekend zal verlopen.

Activiteiten

Ook de soort activiteiten zijn afhankelijk van de leeftijden en interesses van de groep. Is iedereen ouder dan 18 en vinden jullie af en toe een wijntje wel lekker? Dan kun je ervoor kiezen om een wijnproeverij te doen, waar allerlei wijnen aan bod zullen komen. Zo kom jij erachter of jij een liefhebber bent van een Tempranillo wijn, of dat je toch liever kiest voor een sauvignon. Is de groep erg divers? Dan is het leuk om een spelletjesdag te organiseren waar allerlei verschillende spellen aan bod komen. Je kunt er ook een thema aan hangen, zoals een oud-Hollandse spelletjesmiddag, met zaklopen en koekhappen. Als je wat meer tijd hebt om iets te organiseren en je familie uit veel mensen bestaat, is een pubquiz erg leuk om te organiseren. Op deze manier wordt je familie nog hechter, omdat ze met elkaar in een team zitten en tegen elkaar moeten strijden. Zo kunnen ze op een competitieve manier van elkaars gezelschap genieten.

Maaltijden

Natuurlijk wil je zo’n gezellige dag afsluiten met een lekkere maaltijd. Je kunt bij een restaurant dineren, maar het is nog gezelliger om samen te koken. Maak een soort rooster, waar iedereen hun taken vanaf kan lezen. Zo zal er iemand natuurlijk wijn moeten bestellen bij Wijnbeurs, en is er iemand verantwoordelijk voor de boodschappen voor het avondeten. Iemand anders dekt weer de tafel en nog iemand doet de afwas. Zo heeft iedereen een taak, waardoor dit bijdraagt aan de familiesfeer. Je bent namelijk één team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *