De mooiste wijnwinkels ter wereld! Rotterdam !

Voor de laatste wijnwinkel uit de serie “De mooiste wijnwinkels ter wereld”, zoeken we het niet zover. We stappen in de trein op weg naar: ROTTERDAM !

Daar aan de Rotterdamse kade (Admiraliteitskade 80 3063 EG Rotterdam) is een ongelooflijk mooie wijnzaak gevestigd met de weldoordachte naam : “WIJN AAN DE KADE”.

UPDATE : ik heb vernomen dat deze mooie wijnzaak helaas sinds januari 2022 is gesloten. In dat kader kan ik u vertellen dat WIJN AAN DE KADE de mooiste wijnzaak was van de wereld!

Een wijnzaak van de twee goede vrienden Mark Abbema en Leon Koudijzer.

wijn-aan-de-kade-004

Leon is zo vriendelijk geweest om wat achtergrondinformatie te geven over het ontstaan van deze spectaculaire wijnzaak:

Mark en Leon kennen elkaar al vele jaren. Ze hebben samen gewerkt als jonge jongens in Restaurant Johannapolder in Rhoon. Mark is een paar jaar ouder en was al een aantal jaar werkzaam in de horeca en Leon kwam net van de middelbare school.

wijn-aan-de-kade-010

Allebei hebben ze toen de opleiding tot restaurantkelner gedaan via het leerlingstelsel (werken en leren). Saillant detail: Leon heeft veel van Mark geleerd maar ook een trucje : in 1 hand ongeveer 15 wijnglazen te dragen. (Dat willen we wel eens zien Leon!).

Mark en Leon hebben er een mooie wijnzaak van gemaakt

De wegen gingen toch scheiden, maar een paar jaar geleden kwamen ze elkaar na 28 jaar heel toevallig weer tegen op de 1e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Mark als eigenaar van wijnimport Abbema Wines en Leon was toen aan het werk als cameraman om de beurs vast te leggen. Het weerzien was zeer hartelijk en sindsdien hebben ze contact gehouden. Dat weerzien moest een reden hebben…..

wijn-aan-de-kade-005

Mark had een paar hotels en restaurants in Nairobi, Kenia en hij was bezig deze te verkopen. Hij wilde, na 22 jaar Afrika, met zijn gezin terug te komen naar Nederland en verder te focussen op zijn wijnimport bedrijf en vastgoed bedrijf in Nederland.

Toen vond hij het idyllische en één van de oudste pandjes van Rotterdam aan de Admiraliteitskade en hij was direct verkocht. Mark wilde hier direct iets gaan doen met wijn. Toen Leon het pand zag was hij direct verliefd: er zat een mooie wijnkelder in!

Toen is het architectenbureau Aaan aan het werk gegaan en heeft er een uniek ontwerp van gemaakt. Het werd het allemaal duidelijk: hier zal een bijzondere wijnzaak ontstaan….

wijn-aan-de-kade-007

In deze bijzondere wijnzaak kan je terecht voor zo’n 350 (!) verschillende wijnen in de prijsklasse van € 4,90 tot € 1.090!

Het unieke van deze wijnzaak is de indeling : je ziet maar één fles op het display in het schap en dat alle voorraad in de kasten ligt, die bekleed zijn met in totaal 2134 (!) plankjes.

wijn-aan-de-kade-006

Ook organiseert Wijn aan de Kade veel open en besloten proeverijen die voorzien kunnen worden van allerlei hapjes of zelfs complete diners. High-Wines, Wine & Dine’s, wijnspijs-proeverijen, maar ook complete private dinners kunnen verzorgt worden, want er is een professionele keuken en diverse koks.
Allerlei proeverijen met de focus op educatie of op gezelligheid.

wijn-aan-de-kade-002

Dus bent u op zoek naar een unieke en professionele wijnomgeving: Bel Leon eens op 010-3133430 / 06-10004422 of stuur hem een email (leon@wijnaandekade.nl) en vraag naar de mogelijkheden.

U kunt natuurlijk ook een fles wijn daar kopen en uw ogen uitkijken in deze fantastische Rotterdamse wijnzaak.

Met recht misschien wel de allermooiste wijnwinkel van de wereld en deze is gewoon te bezichtigen in Nederland!

#wijn #wijngekken #mooi #mooiste #winkel #wijnwinkel #Rotterdam #Nederland #wereld #wijnaandekade