De mooiste wijnen van 2021

mooiste wijnen volgens wijngek martin

Wat zijn de mooiste wijnen geworden van het afgelopen jaar. Na veel uren proefplezier heb ik hier een fantastisch lijstje voor je van de mooiste wijnen van WijnGek Martin.

Wat zijn de mooiste wijnen geworden van 2021. Talloze wijnen hebben mijn proeftafel gezien en wat heb ik genoten. Het afgelopen jaar heeft mij heel veel mooie wijnen laten zien, maar wat zijn de mooiste wijnen? Dit jaar heb ik gekozen om de wijnen te kiezen die mij het meest zijn bijgebleven. Wel heb ik de beste wijnen onder de 10 euro buiten schot gehouden. Hier zitten ook juweeltjes bij, dus als je dit nog wilt nalezen? Klik dan snel op https://www.wijngekken.nl/nieuws/de-beste-wijnen-onder-de-10-euro/ 

De mooiste witte wijn dit jaar is: 

DiaMandes Perlita Chardonnay, dat is een dijk van een wijn 

In deze mooiste wijnen lijstje mag deze Chardonnay niet ontbreken. Hij komt uit Valle de Uco in Argentinië. Dit is een wijndistrict dat profiteert van veel zon, koele nachten en genoeg water dat van het Andesgebergte naar beneden stroomt. 

De DiaMandes Perlita Chardonnay kun je kopen bij Wijnservice en het is een geraffineerde wijn met veel terroirtonen. Deze Perlita is dan ook een loepzuivere Chardonnay met veel mineralen, frisheid, lengte en diepte. Een terechte winnaar onder de witte wijnen. 

Meer lezen? Klik dan op https://www.wijngekken.nl/proefnotities/diamandes-perlita-chardonnay-een-dijk-van-een-wijn/ 

De mooiste milde rode wijn van dit jaar is: 

Tavkveri van Tchotiashvili

Dit is een wijn uit Georgië die gemaakt is van de zeer onbekende Tavkveri druif die te koop is bij Ghvino. Deze wijn bezorgde mij kippenvel en dat krijg ik niet zo snel. 

De Tavkveri is een volle en geconcentreerde rode wijn die eigenlijk heel lief overkomt. De complexiteit in combinatie met de weelderige zuurgraad, een perfecte balans met lengte en diepte. 

Ben je geïnteresseerd? Lees de hele proefnotitie op https://www.wijngekken.nl/biologisch/tavkveri-van-tchotiashvili-zo-intens-en-een-kippenvel-veroorzaker/ 

De mooiste zware rode wijn van dit jaar is: 

Vallemayor Gran Reserva

Dit is een topwijn die alleen in topjaren wordt gemaakt. De overige jaargangen worden gedeclasseerd naar de Reserva van deze bodega. Dit wijnhuis is nieuw in het assortiment van Roosendaals Wijnhuis 

De Vallemayor Gran Reserva is een superwijn en hoofdzakelijk gemaakt van de Spaanse Tempranillo druif. Deze Tempranillo heeft een lange opvoeding gekregen op nieuwe eikenhouten vaten en daarna nog een aantal jaren flesrust. De Vallemayor Gran Reserva is dan ook helemaal opdronk, maar kan nog best een paar jaar mee. Wat opvalt aan deze wijn is de kracht, de complexiteit en de sublieme afdronk, werkelijk prachtig. Deze Gran Reserva is gemaakt volgens de nieuwe vinifincatiemethoden en om die reden zitten er nog best veel fruittonen in deze wijn. 

Interesse in deze volle aanrader? Lees het dan snel op https://www.wijngekken.nl/goud/vallemayor-gran-reserva-de-mooiste-wijn-van-het-jaar/ 

De mooiste oranje wijn van dit jaar is: 

De Vazisubani Kisi, een orange wine van formaat 

Oranje wijnen moet je ‘n keer geproefd hebben, de complexiteit is niet te evenaren en natuurlijk zijn de oranje wijnen te koop bij Ghvino in Purmerend.  

De Vazisubani Kisi is enorm gecompliceerd en bij iedere snif of slok haal je er wel weer nieuwe tonen uit. De gedroogde vruchten vormen bijna altijd de basis, maar verder is elke oranje wijn weer anders. Vooral de zachte schiltannine in combinatie met de complexiteit, lengte en een mondvullende body spraken mij enorm aan. 

Geïnteresseerd in deze oranje wijn? Lees dan de hele proefnotitie op https://www.wijngekken.nl/georgie/vazisubani-kisi-een-prachtige-orange-wine-uit-kakheti/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *