De duurste en bekendste champagnes

Champagne is een van de duurste, maar ook meest bekende wijnen ter wereld. Maar wat zijn de duurste en bekendste champagnes?

Wat zijn de duurste en bekendste champagnes?

Champagne is de meest gedronken drank bij het vieren van succes en wordt ook gedronken om het nieuwe jaar of een feestje in te luiden. Dit drankje met bubbels wordt door veel vermogenden besteld om in te kunnen schenken aan hun gasten. Veel champagnes zijn dan ook erg duur. Wij hebben de vijf duurste en bekendste champagnes voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw gasten echte kwaliteit kunt laten proeven. Lees snel verder voor onze top vijf duurste en bekendste champagnes.

Taste of Diamonds 2013

Binnen de top 5 duurste en bekendste champagnes is Taste of Diamonds 2013 toch echt de nummer 1. Dit is een creatie van Goût de Diamants. Niet alleen bevat deze fles speciale champagne. Ook de uiterlijke kenmerken van de fles vallen op. In de hals van de fles zit een echte diamant en alle etiketten zijn van echt goud gemaakt. Wil je jouw gasten de beste en duurste wijn inschenken, dan zal je ruim 2 miljoen dollar per fles moeten betalen. Echter heb je dan ook zeker iets speciaals.

Heidsieck 1907

Ook de Heidsieck 1907 mag niet ontbreken in dit lijstje. De Heidsieck is gevonden op de zeebodem. In 1997 hebben duikers deze champagne uit een oud scheepswrak gevist. Het is dan ook een erg dure champagne en kost net zoveel als Armand de Brignac, waar we hieronder meer over vertellen. De dure mousserende wijn komt uit Épernay, wat zich bevindt in het midden van de Franse wijnstreek Champagne. Wil je jouw gasten iets unieks laten proeven, dan is de Heidsieck 1907 een uitstekende keuze.

Armand de Brignac Brut Rosé 30 liter 2013

Met de Armand de Brignac Brut Rosé kun je jouw gasten zeker iets speciaals bieden. Deze fles rosé champagne bevat maar liefst 30 liter champagne. En dat kost zeker wat. Voor drie ton ben je de eigenaar van deze speciale fles champagne. De champagne heeft een lekkere en unieke smaak, waardoor deze het bij vrijwel iedereen goed zal doen.

Armand de Brignac Brut Gold 15 liter 2013

Champagne hoeft niet vrij oud te zijn om een groot prijskaartje te hebben, wat beide champagnes van Armand de Brignac bevestigen. Voor Armand de Brignac Brut Gold betaal je een flinke prijs. Je krijgt dan een champagnefles van maar liefst 15 liter. Deze creatie is van de Cattier familie. Deze familie oogst wereldwijd veel respect als champagnehuis, waartoe ook deze 15 liter Brut Gold behoort. Zeker de moeite waard om eens te proeven of speciaal voor een feest te bestellen.

Dom Perignon Rose Gold 1996

De Dom Perignon Rose Gold uit 1996 is een vrij unieke champagne. Uit deze vintage collectie zijn slechts 36 flessen gebotteld. Deze fles is geheel in goud gehuld, waardoor je hier een flinke prijs voor zal betalen. Dan heb je echter wel een wijn waar slechts een paar flessen van verkocht worden en dat is erg bijzonder. Bestel hem voor een speciale gelegenheid of geef de wijn een mooie plek in je eigen wijnkelder.

Dure champagne voor speciale gelegenheden

Jouw gelegenheid net iets extra’s geven met bijzondere bubbels? Dan doen deze duurste en bekendste champagnes het altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *