De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro

Veel wijnflessen en spitons op wijn en wijnproeverijen

Wijnen in de prijsklasse tot 5 euro zijn in Nederland heel populair.

Toegegeven, de Nederlandse consument heeft niet veel geld over voor zijn wijn en dat is zonde. Toch zijn er een aantal wijnen die in de categorie tot 5 euro die heel goed zijn. Wijngekken.nl geeft zijn wijnen een cijfer en sterren voor de prijs/kwaliteit.

De cijfers die wij geven zijn geënt op het Franse 20 puntensysteem. Elke wijn krijgt maximaal 3 punten voor de kleur, maximaal 5 punten voor de geur of de neus, maximaal 9 punten voor de smaak en als eindoordeel nog eens maximaal 3 punten. De sterren die een wijn kan krijgen is hetzelfde als het internationale 5 sterren systeem.

De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro

De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro zijn vaak supermarktwijnen

In de 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro heb ik een aantal wijnen uitgekozen die ook een medaille hebben gekregen op wijngekken.nl. De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro, een populaire klasse om te kopen, maar het is ook een moeilijke klasse.
Als je ervan uitgaat dat al 1 tot 2 euro gaat zitten in het verpakkingsmateriaal (de fles, het etiket en de kurk), dan blijft er niet veel meer over voor de wijn zelf. De accijns en het transport komen daar dan ook nog eens bij.
Per saldo blijft er maar maximaal 1 euro over voor de wijn zelf. De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro zijn ook meestal supermarktwijnen die ook nog eens vaak in de aanbieding zijn.

Toch heb ik een aantal wijnen gevonden en sommige van die wijnen komen niet eens uit de supermarkt.

Laat ik het rijtje van De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro hieronder eens benoemen:

Franquette is een witte Bergerac. Bergerac ligt onder de Bordeaux en de druivenrassen zijn nagenoeg hetzelfde die gebruikt worden in het Bordeauxdistrict
https://www.wijngekken.nl/2016/07/01/franquette-2014-bergerac-blanc-frankrijk/

Sinclair Estate Shiraz CabernetSinclair estate is een blend van Shiraz en CAbernet Sauvignon. Een aanbiedingswijn met een scherpe prijs
https://www.wijngekken.nl/2014/10/30/sinclair-estate-shiraz-cabernet-sauvignon-2013-south-eastern-australia/

Nero D'Avola Masseria ParioneMasseria, een heerlijk soepele wijn uit Italië. Van Sicilië komt deze heerlijk soepele wijn van de Nero d’Avola
https://www.wijngekken.nl/2014/09/11/masseria-parione-nero-davola-2013-igt-terre-siciliane-italie/

Angove 2012, Shiraz, Long row, Zuid AustraliëDe volgende in het rijtje van De 5 lekkerste wijnen onder de 5 euro is de Angove. Alweer een supermarktbom uit Australië. Veel restzoet en alcohol. Soepel en vol.
https://www.wijngekken.nl/2016/10/11/angove-2012-shiraz-long-row-zuid-australie/

Louisvale 2014, Unwooded Chardonnay, Zuid AfrikaDe Louisvale is een buitenbeentje. Een prachtige Chardonnay uit Zuid Afrika. Weliswaar te koop in België, maar als je wijn besteld met een vanaf prijs van 50 euro, dan wordt de wijn gratis verstuurd naar Nederland:
https://www.wijngekken.nl/2017/03/21/louisvale-2014-unwooded-chardonnay-zuid-afrika/