Champagnefles openen met een iPhone

hoe hou je de champagnefles vast tijdens het sabrerenVelen van jullie zullen de term ‘sabreren’ wel kennen, sommige niet. Ik leg het je uit.

Sabreren komt van het woord sabrage en is een traditionele en oude manier om een champagnefles te openen.
Tegenwoordig komt deze techniek weer in het nieuws want tradities moet je handhaven. Het is ook mooi om te zien hoe iemand een champagnefles onthoofd.

De techniek van sabreren

een sabreersabelJe houdt de fles met één hand vast en de hals moet je van je af houden. Je moet de fles stevig vasthouden en ben je rechtshandig, dan moet je de fles met je linkerhand vasthouden (voor linkshandigen is het andersom).
Je houdt het handvat van de sabel vast en het lemmet hou je ter hoogte van het etiket. Met een snelle beweging sla je het sabel naar voren, dit doe je door het sabel langs de hals te laten afglijden met een behoorlijke snelheid. De kop van de champagnefles breekt af en die vliegt (met de kurk er nog in) weg.

Speciale sabreercursussen kan je hiervoor volgen en de champagnesabel kan je bij elke serieuze wijnwinkel of webshop wel kopen.

de techniek van sabreren
Soms zijn er mensen die het niet genoeg vinden. Ze vinden het hanteren van zo’n sabel maar een oude techniek en passen hier dan een iets modernere techniek toe, bijvoorbeeld in combinatie met een iPhone.

Hoe sla je met een iPhone de kop van de champagnefles, het sabreren:

Martin