Champagne met ijs maken

Champagne met ijs makenHeel leuk voor de feestdagen, Champagne met ijs maken en het kan ook voor de kinderen.

Het is heel leuk om Champagne met ijs maken, een heerlijke sorbet die je ook kunt maken voor de kinderen. Voor de kinderen is het natuurlijk alcoholvrij, want die mogen nog geen alcohol drinken.

Heerlijk verfrissend op een zomerse dag, maar met de kerstdagen als toetje zal het ook niet misstaan. Verfrissend, opbeurend door de mousserende bubbelwijn.

Champagne met ijs maken kan ook met Cava

De Champagne met ijs maken, kun je ook doen met een andere mousserende wijn, bijvoorbeeld Cava. Cava is op precies dezelfde manier gemaakt als Champagne, dus aan de kwaliteit zal het niet liggen, alleen de prijs zal een verschil maken.

Champagne is een wijn die eerst alcoholisch is vergist, daarna heeft de mousserende wijn ook nog een tweede gisting gekregen op de fles en zo ontstaan de bubbeltjes in de wijn.

Na deze vergisting (die wel tot 3 jaar kan duren) is de wijn in principe klaar, maar eerst moeten de gistcellen nog uit de fles verwijderd worden. De kroonkurk wordt verwijderd en de fles wordt aangevuld met een mengsel van zoete likeur (in geval van een droge mousserende wijn, vult men dit af met een andere mousserende wijn). De wijn wordt nog een tijdje ten ruste gelegd en daarna is het tijd voor de verkoop.

Champagne met ijs maken, hoe doe je dat?

De ingrediënten van de sorbet
• IJs
• 200 ml Champagne of een andere bubbelwijn
• 100 ml aardbeienijs
• 50 ml cranberrysap
• Aardbei voor de garnering

Hoe moet je een Champagne met ijs maken

1. Giet de Champagne of een andere bubbelwijn in een glas en voeg ijs toe.
2. Meng de aardbeienijs en het cranberrysap samen in een cocktailshaker. Voeg het ijs toe en schud opnieuw.
3. Voeg het geheel toe aan de bubbelwijn (bijvoorbeeld Cava of Champagne).
4. Halveer de aardbei en leg die op de sorbet.
5. Serveer de sorbet onmiddellijk.

Champagne met ijs maken kan ook met alcoholvrije wijn

Wil je een sterkere variant, voeg dan een scheutje Cognac toe in het begin. Wil je voor de kinderen een heerlijke alcoholvrije sorbet maken, neem dan een alcoholvrije mousserende wijn.