Champagne drinken op de zeebodem

champagne drinken onder water
Of is dit het nieuwe jaar inluiden op de zeebodem?

Champagne drinken onder water is helemaal niet moeilijk

Voor sommige mensen moet het allemaal normaal blijven. Vuurwerk afsteken, champagne drinken, oliebollen eten, kerst vieren met familie. Het is allemaal zo gewoon en daarom verzinnen sommige mensen iets anders.
Dit moeten de Russische duikers in het oosten van Rusland ook gedacht hebben. In de bijna bevroren Shchitovaya baai wilden zij het écht anders proberen. Dus de duikpakken aan en het nieuwe jaar inluiden. De watertemperatuur was -1 graden, dus net genoeg om het water niet helemaal bevroren te laten zijn.

’n Kerstboom en een fles champagne moet blijkbaar genoeg zijn voor de Russische traditie om als duiker te proosten met je vrienden en dat doe je natuurlijk onder water.
Het voordeel van champagne of een andere fles van een méthode traditionnelle is, dat je geen kurkentrekker nodig hebt om de fles te openen. De muselet (het ijzertje om de flessenhals en de kurk) er even afpeuteren en de fles kan met een paar bewegingen met de hand geopend worden. De champagne is door het ijskoude water al lekker op temperatuur dus die zorg is voorbij. Het probleem is alleen dat de kerstboom niet blijft staan, de lichtjes in de kerstboom branden niet en de champagne krijg je niet in de flûte ingeschonken.

Maar daar hebben deze Russische duikers in dit filmpje al iets op gevonden.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!