Champagne, Cava of Prosecco is ook goed voor de lijn

J.L. Goulard-Gérard, Brut, Tradition, Champagne, Frankrijk
Bij feestjes horen zeker de Champagne, de Cava of de Prosecco maar je kan er ook mee afvallen.

Een mousserende wijn is goed voor de lijn

Denk je aan Champagne uit de gelijknamige streek, een Cava uit Spanje of een Prosecco uit Italië dan denk je gelijk aan een feestje. Het zijn zeker feestelijke wijnen, die bubbels. Weet je ook dat je gewicht kan verliezen door deze heerlijke mousserende pareltjes te drinken? Vast niet…

Champagne, Cava of Prosecco kan je ook goed inzetten als aperitief, bij het vieren van een nieuwe baan, een feestdag of een andere mooie gelegenheid om iets te vieren. Allemaal gelegenheden om een van deze bubbels te drinken. Champagne, Cava of Prosecco in de vorm van brut of extra brut bevat ook bijna geen restsuikers dus zijn deze mousserende wijnen ook goed voor de lijn. Sterker nog: in vergelijking met sommige witte wijnen dan kan je bijna gewicht verliezen. Wel moet je in de gaten houden dat je geen andere typen van deze bubbels drinkt. In de demi-sec en nog zoetere varianten van deze mousserende wijnen zitten wel degelijk restsuikers. Weliswaar zijn deze mousserende wijnen heerlijk om te drinken maar van deze wijnen zal je zeker niet afvallen. Aan het einde van de week zal de weegschaal wel een pondje meer aanwijzen als je een van deze zoetere varianten hebt gedronken.

Drink je graag rode wijn dan hoef je je ook geen zorgen te maken over jouw gewicht. In de meeste rode wijnen zit weinig restsuikers, dus van rode wijnen zal jouw gewicht ook niet toenemen. Droge witte wijnen hebben weinig restsuikers, zeker als je een strakke Sauvignon Blanc hebt dan zijn de suikers ver te zoeken. Neem ook eens een wijn uit een meer noordelijk gebied zoals de Loire of de Elzas, Duitsland en zelfs Nederland. Doordat de druiven hier minder zijn blootgesteld aan hitte en aan zon is het alcoholpercentage ook lager en ook nog eens gezonder. Wijnen uit deze gebieden hebben ook minder restzoet en zijn dus ook goed voor de lijn.

Dus wil je afvallen of in ieder geval op je lijn letten neem dan een heerlijke mousserende wijn als een Champagne, Cava of Prosecco. Misschien zelfs een Crémant de Bordeaux, niet alledaags en later vandaag op onze website. Feestelijk en ook nog eens goed voor de lijn.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!