Broodje aap, of een handige tip?

broodje aap

Broodje aap kennen we allemaal wel. Een hoax of nepnieuws.

Nepnieuws is HOT en niet van de dag van vandaag. Al sinds de tijd dat de mens kon schrijven is er nepnieuws geschreven of een broodje aap uitgevonden. Nieuws dat lijkt echt te zijn, maar eigenlijk de grootste flauwekul is.

Nepnieuws is hot

Facebook en andere socialmedia staan er vol mee; je moet niet alles serieus nemen…

Nu las ik op Metrotime.be het volgende nieuws over hoe je een goedkope wijn beter kunt laten smaken. Je doet er gewoon wat zout bij! Tadaaa….en je hebt zomaar een betere wijn!

Zout in wijn….een broodje aap?

Nu heb ik het zelf niet geprobeerd, maar er zijn zeker mensen en wijnliefhebbers die dit soort probeerseltjes altijd direct gaan toepassen en zij zullen ongetwijfeld er achter ijn gekomen of dit een broodje aap is of dat deze truc echt werkt!

Metrotime.be schreef er het volgende over….

“ Als je totaal geen verstand hebt van wijn is de kans groot dat je af en toe thuiskomt met een fles waar je spontaan broodje aapde vreemdste smoelen van begint te trekken. Gelukkig bestaat er een truc om de smaak te verbeteren: voeg er een snufje zout aan toe.

Sommige, veelal goedkopere, wijnen zijn lekkerder als je een beetje zout toevoegt. Dat beweert Nathan Myhrvold, de voormalige chief technologie officer bij Microsoft.

Hij paste de truc enkele jaren geleden voor het eerst toe, vertelt hij aan The Wall Street Journal. Tijdens een etentje zat hij naast Gina Gallo, een gerenommeerde wijnkenner van E. & J. Gallo Winery. Zij vond het alcoholische drankje iets te fruitig en vroeg het zoutvaatje. Volgens Myhrvold werkte haar handigheidje zo goed, dat alle tafelgenoten het toepasten.

Dit wil niet zeggen dat je kwistig moet beginnen strooien met zout bij elke wijn. Alleen als je drank iets te zoet is, raadt de wijnexpert aan om beroep te doen op keukenzout.”

Beste wijnliefhebbers die deze truc hebben uitgevoerd, wat is jullie mening hierover? Is deze truc een hele leuke en interessante manier om een goedkope wijn wat beter te laten smaken of hebben we hier te maken met een broodje aap?