Bordeaux, de wijnstad die je moet bezoeken

Bordeaux

Bordeaux is dé wijnstad van de wereld, de stad van de Tour de France en een prachtig wijngebied. Tijd voor deel 1 van een wijnavontuur.


Lees verder na de advertentie exaro

Bordeaux toont duizend-en-een gezichten: een bezoek aan Bordeaux voelt aan als een complete vakantie. Deze hoofdstad van Zuidwest-Frankrijk combineert traditionele charme met een moderne uitstraling. Het rijke historische erfgoed fungeert als het perfecte decor voor de bruisende lokale cultuur. De stad is tevens een paradijs voor wandelaars en fietsers die de gastronomische wereld willen ontdekken, waar de Franse “art de vivre” nog altijd hoog in het vaandel staat. Of je nu op zoek bent naar een compacte trip vol kunst, geschiedenis, heerlijk eten, wandelen, fietsen of gewoon ontspanning, Bordeaux is jouw stad.

Bordeaux, stad voor wandelaars en fietsers

Bordeaux zet in op verantwoord toerisme. Openbaar vervoer, accommodaties en activiteiten bieden tal van duurzame mogelijkheden. Denk aan een wandeling door de oude wijken van Bordeaux, de prachtige buurt met zijn smalle straatjes en gezellige pleintjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Langs de oevers zijn groene routes te vinden met wandelpaden. Uniek is de Grande Randonnée® Métropolitain, een netwerk van 160 kilometer goed bewegwijzerde wandelroutes door bossen en langs het water, met onderweg veel bijzondere gebouwen en ander erfgoed. Bordeaux is ook een fietsstad met 1500 kilometer aan aangelegde fietspaden en restaurants die de beste producten uit de regio serveren.

Bordeaux is de wijnstad voor de echte wijnliefhebber

Bordeaux, wereldhoofdstad van de wijn

De wijnstreek van Bordeaux telt 65 AOC’s en 110.000 hectare wijngaard: een paradijs voor wijnliefhebbers. Honderden domeinen en kastelen verwelkomen nieuwsgierige bezoekers die alles willen weten over de wijntradities in dit gebied. De gepassioneerde vakmensen delen graag hun eigen verhalen. De meeste adressen zijn bereikbaar per fiets of met het openbaar vervoer, zeker de wijnhuizen die dicht bij de stad liggen.

Bordeaux ouderwets? Nee, historisch en hip

Bordeaux is allesbehalve een ouderwetse stad. Historische gebouwen worden omringd door alternatieve wijken en street art, zonder dat het schuurt. Neem bijvoorbeeld Les Bassins à Flot, vroeger een bedrijvige wijk vol scheepswerven, nu een kosmopolitische, eclectische hippe hotspot. In Bordeaux vind je twee musea die je niet mag missen: de verrassende Cité du Vin met zijn briljant samengestelde tentoonstelling over wijn, smaak, geur en genot, en de Bassins des Lumières, een voormalige duikbootbunker waarin de grootste digitale kunstshow van de wereld huist.

Het klassement van de grote Bordeauxwijnen stamt uit 1855 en is nagenoeg niet herzien

Ook verrassend is het Darwin Ecosysteem aan de andere kant van de Garonne. In een oude kazerne is hier een plek ontstaan waar mensen samenwerken, ondernemen, bewegen, leven, eten en kunst maken, zonder strakke kaders. Een groen economisch broeinest met een stadsboerderij, skateparks, street art en het grootste biologische restaurant van Frankrijk.

Dit is deel 1 van dé wijnstad van de wereld: Bordeaux. Bordeauxwijnen doen veel harten sneller kloppen, dus Bordeaux moet je zien.

Bezoek ook de mooiste wijnwinkels ter wereld, deze keer in Bordeaux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *