Blaufrankisch, makkelijke druif met veel kleur

Blaufrankisch, makkelijke druif met veel kleurBlaufrankisch, makkelijke druif met veel kleur en dé blauwe druif uit Oostenrijk, maar ook zie je dit druivenras in Hongarije.

Blaufränkisch, dé blauwe druif uit Oostenrijk. Vooral rond Neusiedlersee is dit druivenras populair. Het is een vrij makkelijk druivenras. Wel houdt de druif veel van warmte en rond Neusiedlersee zit je dan wel goed. Blaufränkisch is een druivenras dat vroeg uitloopt, maar daarentegen rijpt de Blaufränkisch weer erg laat. Rond Neusiedlersee maakt dit niet uit.

Blaufrankisch, makkelijke druif met veel kleur

 

Blaufränkisch, Lemberger,

Kékfrankos zijn dezelfde

druivenrassen. De druiven

kenmerken zich door een

lichte kleur en weinig

tannines. Vooral in

Oostenrijk en Hongarije

is de druif populair

onder de wijnboeren.

 

Hier in het oosten van Oostenrijk heb je vaak mooie nazomers. Die nazomers zijn voortreffelijk om de Blaufränkisch te laten rijpen.

De Blaufränkisch is geen druivenras dat veel kleur geeft. De Blaufränkisch heeft een vrij dunne schil, maar de schil zorgt wel voor een maximale kleurintensiteit. Ook is de Blaufränkisch een druif die weinig tannine heeft. De dunne schil is hier ook de schuldige.
Door de vrij hoge zuurgraad is het geen wijn die je snel hoeft te nuttigen. De wijnen van de Blaufränkisch kun je makkelijk een paar jaar opleggen.
Toch komt de wijn zacht over en dit is niet te danken aan zijn hoge zurengehalte. De weinige tannines zijn hier debet aan. Makkelijk is de Blaufränkisch toch niet als smaakpalet. Het is geen druivenras waar je de zon in proeft en restzoet is hem helemaal onbekend.

 

Blaufrankisch, makkelijke druif met veel kleur vind je ook in Hongarije

De Blaufränkisch kom je ook in Hongarije tegen onder de naam Kékfrankos. In Hongarije is het een populair druivenras en de Hongaren zijn er dol op. Door de vreemde naam en de weinige naamsbekendheid zie je dit druivenras niet veel in Nederland. Er zijn een aantal kleine importeurs die deze wijnen importeren, maar dat is mondjesmaat.
De Kékfrankos vind je veel rond Eger en Szekszárd en wordt hier gebruikt als druif om te blenden.

 

Blaufrankisch, makkelijke druif met veel kleur groeit ook in Duitsland

De Blaufränkisch vind je ook in Duitsland. In Duitsland gaat de Blaufränkisch door het leven als Limberger en als Lemberger.