Beste wijnfilms : Sideways

Beste wijnfilms : Sideways

Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de gemene deler tussen al deze wijnfilms, zoals Sideways.

Films zijn zeer populair bij mensen. De ene mens houdt van actiefilms en de andere is meer van de serieuze of romantische films. Ook goed doen natuurlijk de comedies. 

Een film kan je raken en een film bereikt een groot publiek. In bijna alle landen van de wereld heb je bioscopen te kust en te keur.

Wijnliefhebbers zullen waarschijnlijk een voorkeur hebben voor wijnfilms.


Lees verder na de advertentie exaro

In de loop van de tijd zijn er diverse films die over wijn gaan gemaakt. Ik heb een keuze gemaakt van de BESTE wijnfilms ooit, zoals deze Sideways.

Een wijnfilm uit het goede wijnjaar 2004…

Deze komedie/drama wijnfilm gaat over twee vrienden, Miles (gespeeld door Paul Giamatti) en Jack (gespeeld door Thomas Haden Church).

Ook al gaat de film over twee vrienden, toch wordt het verhaal vanuit de ogen van Miles verteld.

Miles is leraar Engels en probeert al jaren een carrière als schrijver op te starten. Hij is depressief geraakt vanwege zijn huwelijk dat in een scheiding is geëindigd. Jack staat op het punt om te trouwen, maar wil voor die tijd nog scoren bij andere vrouwen.

De twee mannen, die zich duidelijk in een midlifecrisis bevinden, gaan samen een rondreis maken langs de Californische wijngaarden.

Onderweg ontmoeten ze twee vrouwen, Maya en Stephanie. Langzaamaan bloeit de liefde op tussen Maya en Miles. Ook tussen Jack en Stephanie springt de vlam over. 

Op een gegeven moment vertelt Miles per ongeluk aan Maya dat Jack gaat trouwen. Vervolgens wordt Jack opgewacht en door Stephanie mishandeld. Hij loopt daarbij een gebroken neus op.

Om met een geldig excuus voor de gebroken neus thuis te kunnen komen zetten ze een auto-ongeluk in scène….

De film is geschreven door Jim Taylor en Alexander Payne en geregisseerd door Payne. 

Het is een klassieke wijnfilm en heeft veel lof en positieve kritieken gekregen van zowel  critici en wijnliefhebbers. 

De film werd bekroond met zowel een Oscar als een Golden Globe. De film veroorzaakt een grote toename in het wijntoerisme in Californië.

Hieronder de trailer van de wijnfilm SIDEWAYS.

#wijn #film #wijnfilm #wijninformatie #wijngekken #wijnnieuws

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *