Beste wijnfilms : Pinot Noir. The holy grail of wine….

Beste wijnfilms : Pinot Noir. The holy grail of wine….


Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de gemene deler tussen al deze wijnfilms.

Films zijn zeer populair bij mensen. De ene mens houdt van actiefilms en de andere is meer van de serieuze of romantische films. Ook goed doen natuurlijk de comedies. 

Een film kan je raken en een film bereikt een groot publiek. In bijna alle landen van de wereld heb je bioscopen te kust en te keur.

Wijnliefhebbers zullen waarschijnlijk een voorkeur hebben voor wijnfilms.


Lees verder na de advertentie exaro

In de loop van de tijd zijn er diverse films die over wijn gaan gemaakt. Ik heb een keuze gemaakt van de BESTE wijnfilms ooit, zoals deze PINOT NOIR. THE HOLY GRAIL OF WINE.

Deze documentaire stelt de Koningin van de rode druiven, de Pinot Noirdruif, volledig in het middelpunt.

Pinot Noir : The Holy Grail of wine is een waar gebeurd verhaal van voor- en tegenspoed, strijd en de liefde tussen de moeilijkste druif – Pinot Noir en een man. Beschimpt door zijn verslaving aan de mysterieuze allure van de Pinot Noir is John Saemann , een onervaren wannabe wijnhandelaar, aangetrokken door de magie van Sonoma Mountain . In Clouds Rest voert hij zijn eigen visie om van de Pinot Noir de Heilige Graal van de Wijn te maken.

John is zich echter niet van bewust dat hij op het punt staat om vele jaren van zijn leven op te offeren aan beproevingen en tegenspoed. Niet alleen in de wijngaard, maar ook in de wijnmakerij. Hij investeert zijn ziel en passie in in zijn wijn in de hoop dat zijn wijngaard een stempel kan achterlaten in de wereld van de fijne Pinot Noir .

Hier kunt u de trailer van de documentaire van “Pinot Noir. The holy grail of wine….” bekijken (even zoeken op Youtube en daar staat de gehele documentaire!:

#wijn #film #wijnfilm #wijninformatie #wijngekken #wijnnieuws

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *