Beste wijnfilms : Bottle Shock

Beste wijnfilms : Bottle Shock (2009)

Wijn, wijn, wijn en nog eens wijn. Dat is de gemene deler tussen al deze wijnfilms, zoals Bottle Shock.

Films zijn zeer populair bij mensen. De ene mens houdt van actiefilms en de andere is meer van de serieuze of romantische films. Ook goed doen natuurlijk de comedies. 

Een film kan je raken en een film bereikt een groot publiek. In bijna alle landen van de wereld heb je bioscopen te kust en te keur.

Wijnliefhebbers zullen waarschijnlijk een voorkeur hebben voor wijnfilms.

In de loop van de tijd zijn er diverse films die over wijn gaan gemaakt. Ik heb een keuze gemaakt van de BESTE wijnfilms ooit, zoals BOTTLE SHOCK.


Lees verder na de advertentie exaro

Een wijnfilm uit het fantastische wijnjaar 2009….

Alan Rickman (helaas vrij recentelijk overleden aan kanker) speelt Steven Spurrier in Bottle Shock.

Dit is het verhaal van een Engelse wijnhandelaar in Parijs, die besluit om Amerikaanse wijnen tegenover hun Franse tegenhangers te zetten.

Sommelier en wijnwinkeleigenaar Steven Spurrier gaat in 1976 naar de Napa Valley (Californië) om de beste Californische wijn te zoeken. De beste wijnen zal hij meenemen naar Frankrijk om deze in een blinde proeverij te laten opnemen tegen de conservatieve Franse tegenpolen. 

Dit doet hij om de Parijzenaars kennis te laten maken met de kwaliteitswijnen uit andere streken dan de wijnstreken uit Frankrijk zelf. In die tijd keken ze niet verder dan de Franse grens….

De bijna failliete wijnboer Jim Barrett van Chateau Montelena (gespeeld door Bill Pullman) wil er niets van weten. En helemaal niet als zijn laatste wijn niet eens helder en zuiver is!

Zijn zoon Bo, denkt daar toch even anders over en zorgt er voor dat hun Chardonnay de wedstrijd ingaat samen met andere kwaliteitswijnen uit de Napa Valley.

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Een verhaal dat de wijnwereld liet ontploffen en de wijnwereld volkomen heeft veranderd.

Hier kunt u de trailer van deze legendarische wijnfilm bekijken…

#wijn #film #wijnfilm #wijninformatie #wijngekken #wijnnieuws

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *