Beautytip: Maak je eigen gezichtsmasker van rode wijn

gezichtsmasker

Er is al veel geschreven over rode wijn…

De ene keer is het goed voor je en de andere keer weer wat minder….

Wel zijn onderzoekers zeker dat Resveratrol, een stof in de schil van blauwe druiven, goed is voor je huid. Deze polyfenol zit in vele (dure) crèmes, maar je kunt er zelf ook makkelijk een masker mee maken.

Volgens verschillende onderzoeken heeft resveratrol onder andere een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Ideaal dus als je last hebt van onzuiverheden. Een heel aantal cosmeticamerken als Caudalie en Skinceuticals gebruiken de stof al in hun producten, maar daar betaal je natuurlijk wel een flinke duit voor.

Maar het kan goedkoper!

Je kunt uiteraard gewoon rode wijn rechtstreeks op je gezicht aanbrengen, maar handig is dat niet. Wij zijn dan ook eerder fan van het onderstaande puur natuur gezichtsmasker. Makkelijk, spotgoedkoop en je huid zal je na afloop belonen met een stralend en gezuiverd velletje.

gezichtsmasker van rode wijn

Zo maak je dit wijnmasker:

Mix 2 eetlepels rode wijn, 2 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels biologische honing in een kommetje en smeer er dan een dikke laag van op je gezicht. Laat een kwartiertje intrekken en spoel daarna af met lauw water. Et voila!

Bron: goedgevoel.be Timon Van Mechelen

Dat is toch niet zo moeilijk te maken en daarbij…nog eens lekker goedkoop!
(PS ik zou in dit geval geen Petrus 1947 gebruiken….) 😉

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!