Bacchus, de druif uit Duitsland

bacchus, de nieuwe druif uit DuitslandBacchus

bacchus, de nieuwe druif uit DuitslandHet druivenras Bacchus dankt zijn naam aan de Romeinse god van de wijn, Bacchus. Bacchus is de nieuwe druif uit Duitsland. Het is een wit druivenras en is een tamelijk nieuwe kruising, zoals je er zovelen kunt vinden in dit land. Het is een dubbele kruising, dit betekent dat het druivenras een kruising is van een al bestaande kruising.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bacchus heeft veel suikers,
dus valt snel in de categorie
Spätlase en Auslese
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bacchus is een kruising van sylvaner en rivaner. Rivaner is weer een kruising van riesling en müller-thurgau. Het is een succesvol ras en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen hoe dit druivenras zich in de toekomst zal gaan gedragen.

Masterclass Bacchus en Bourgogne

 

Het druivenras Bacchus,
de grote belofte van Duitsland

Het is een vroegrijp druivenras, iets wat in Duitsland wel wenselijk is. Het heeft ook een vrij hoog suikergehalte, dus valt een wijn van de bacchus snel in de categorie Spätlase of Auslese. Het is een vrij aromatisch ras en het zurengehalte is vrij laag. Herkenbaar zijn de geur en smaak van bloemen en gras.

De bacchus is vooral aangeplant in Rheinhessen, Franken, Nahe en Pfalz maar andere gebieden zullen snel volgen. Ook Nederland en België zijn kandidaten voor dit nieuwe druivenras, de Bacchus.